Legumicultorii din Băleşti au târgul lor. S-a inaugurat Piaţa Coşbuc!

Agricultorii din comuna Băleşti au în sfârşit o piaţă a lor în care să-şi vândă produsele autohtone. Primul târg pentru comercializarea zarzavaturilor şi a păsărilor a fost inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute. Cetăţenii comunei nu vor plăti vreo taxă pentru utilizarea meselor şi a cuştilor din piaţă.  

Comuna Băleşti este una cu tradiţie în cultivarea legumelor şi în special a verzei. Piaţa agroalimentară „Coşbuc” a fost înfiinţată pe un teren al Primăriei Băleşti, lângă drumul naţional, în apropierea intersecţiei spre satul Tălpăşeşti. Investiţia s-a ridicat la 50 de mii de lei, bani din bugetul local. Lucrările au fost realizate de angajaţii SC Util Local, firma Consiliului Local Băleşti, într-un timp relativ scurt. Punerea în funcţiune a târgului a fost puţin întârziată de obţinerea avizelor. Cel mai greu de dobândit a fost avizul de la Transgaz, a căror conducte trec prin incinta pieţei.

Piaţa „Coşbuc” a fost inaugurată de autorităţile locale la finalul săptămânii trecute. La eveniment nu au lipsit, bineînţeles, legumicultorii, care şi-au expus spre vânzare primele produse.

 „Brand-ul nostru este varza de Băleşti”

Localnicii aşteaptă de mulţi ani înfiinţarea unei pieţe unde să-şi poată vinde legumele şi zarzavaturile. „Începând cu data de 28 aprilie, Piaţa Coşbuc din Băleşti şi-a deschis porţile, în primul rând pentru cetăţenii comunei şi nu numai. Sunt 33 de mese, avem şi cuşti pentru păsări. Cetăţenii pot vinde aici legume, fructe, cereale, răsaduri, dar şi păsări. Pentru lactate nu se pretează, trebuie altfel de condiţii. N-am stabilit nicio taxă, este gratuit pentru cetăţenii din comună. Aici  vrem să aducem producători autohtoni. Brand-ul nostru este varza de Băleşti. Dacă vrea să cumpere cineva varză, să vină să o ia direct de la sursă”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

La inaugurarea pieţei, autorităţile locale din Băleşti i-au invitat pe participanţi la un mic pe grătar.

Vizualizări: 11,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: