Cireși plantați pentru vizitatorii unei comune din Gorj

“Festivalul Cireșelor” se va desfășura, din acest an, într-un loc special amenajat. Un localnic a vrut să-i dea altă față zonei unde va fi sărbătoarea din Rugi, localitatea Turcinești. A plantat chiar și câțiva cireși de unde se vor putea înfrupta toți pofticioșii peste câțiva ani, fără să dea, în schimb, vreun ban.

Chiar dacă recolta de cireșe se anunță mai săracă în acest an din cauza vremii capricioase, cireșul va fi sărbătorit la Rugi, sat renumit pentru delicioasele fructe. Sunt în zonă șapte soiuri de cireșe. Albe, roșii sau negre, fructele vor fi culese de săptămâna viitoare. Localnicii vor ieși mai târziu în piețe pentru că ploaia nu a ajutat cireșele să se coacă la fel de repede ca anul trecut.

Ion Hortopan se ocupă de cireșe de mic copil. Are o plantație întreagă de cireși tineri și a vrut să schimbe zona unde se desfășoară, în acest an, Sărbătoarea Cireșului. „Am plantat zece cireși în această poieniță. Nu pentru mine, pentru călători, pentru cei care vor veni aici să petreacă la Ziua Cireșului și vor vrea să mănânce și ei o cireașă de Rugi. Pomii sunt micuți acum, dar peste câțiva ani vor intra pe rod. Am scris aici că toată lumea poate să mănânce fără să plătească vreun leu, să se bucure și cei care ne vizitează de aceste fructe”, a spus Ion Hortopan.

Pe lângă cireșii plantați la liziera pădurii, Ion Hortopan a pus câteva băncuțe și mese unde să se odihnească petrecăreții. „Am pus folie ca să nu putrezească băncuțele. Am scris și un mesaj pentru cei care vor trece pe aici prin zonă, am defrișat totul. Acum așteptăm să se îndrepte vremea, să culegem cireșele și să venim aici la petrecere”, a fost mesajul lui Ion Hortopan, unul dintre localnicii care se ocupă de cireși de mic copil.

Galerie foto



Vizualizări: 2,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: