Sterilizări gratuite pentru animale în Târgu Jiu

Asociația Pro Animals Gorj invită gorjenii, posesori de animale de companie, câini sau pisici, la o campanie gratuită de sterilizare a acestora în perioada 9-10 mai. Pagina de facebook a asociaţiei informează care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească animalul pentru a fi sterilizat.

Posesorii de animăluţe care nu doresc ca acestea să aibă pui, sau cei care au în jurul casei sau blocului animale care trebuie sterilizate, pentru a nu se mai înmulţi necontrolat, pot duce animalele la sediul Pro Animals, după ce vor face în prealabil o programare telefonică.

Asociaţia anunţă că se pot steriliza atât femele, cât și masculi, indiferent de specie (canină/felină) sau de rasă şi informează că sterilizarea este singura metodă sigură şi eficientă de rezolvare a problemei animalelor fără stăpân. Pentru cei care locuiesc la casă trebuie ştiut că sterilizarea previne fuga de acasă a animalelor. Pentru a putea fi sterilizat animalul nu trebuie să mănânce  cu 12 ore înainte de intervenţie. De asemenea posesorii trebuie să ştie că animalul va avea nevoie de îngrijire specială post-operatorie şi că va trebui ţinut la căldură în următoarele cinci zile.

Programarea pentru intervenţii se poate face la numărul de telefon 0766.826.752, de luni până vineri, între orele 09.00-17.00, sterilizarea putând fi efectuată oricând.

Asociaţia Pro Animals  ajută posesorii de animale cu sterilizarea gratuită şi împrumută cuști pentru transportul animalelor dar poate găzdui gratuit câteva zile, în limita locurilor disponibile, animăluțele fără stăpân după sterilizare. „După intervenție, animăluțele vor trebui ținute într-un loc curat minim 5-7 zile. În județul Gorj, organizăm campanii similare pe baza solicitărilor primite din partea primăriilor sau din partea proprietarilor  sau iubitorilor de animale, cu un minim de 20 de animale programate”, informează reprezentanții Asociației Pro Animals Gorj.

Pro Animals invită gorjenii la implicare în ceea ce  priveşte animalele fără stăpân distribuind postările  de pe facebook pentru a mediatiza astfel de programe sau făcând voluntariat (să împartă pliante sau postere ori să organizeze o campanie  de informare în oraşul/comuna/satul în care locuiesc). Se pot face de asemenea donaţii pentru ca un caţel sau o pisică să poată fi sterilizati gratuit şi se pot dona  2% din impozitul pe venit. „Împreună putem reduce numărul animalelor fără stăpân și să stopăm abandonul cât si cruzimile faţă de acestea!”, mai scriu cei de la Pro Animals în invitaţia la implicare adresată gorjenilor.

Vizualizări: 917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: