Trei gorjeni au plantat hectare cu usturoi

Un gorjean din comuna Prigoria a cultivat usturoi pe o suprafață de 2 hectare. O altă persoană din aceeași localitate a pus usturoi pe o suprafață de peste 1 hectar, iar o alta din Vladimir pe 65 de ari. Cei trei gorjeni au ales ca anul acesta să cultive această plantă comestibilă atrași fiind de sprijinul oferit de stat. Mai exact, începând cu acest an, legumicultorii beneficiază de un sprijin financiar de 1.000 de euro/ha.

Pentru a beneficia această subvenție, cultivatorii trebuie să planteze usturoi pe o suprafață de cel puțin 30 de ari. Calculul sprijinului se face proporţional cu suprafaţa de pe care s-a valorificat o cantitate minimă de 5.000 kg/ha. ”Pe usturoi sunt trei cultivatori din Gorj care au solicitat. Doi sunt din Prigoria, iar un altul a venit chiar astăzi (n.red. 9 mai ) de la Vladimir. Suprafața totală este de 3.95 hectare. Cea mai mare este de 2 hectare, fiind vorba de o persoană din Prigoria”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj.

Gorjenii care au culturi extinse de usturoi mai pot aplica pentru sprijinul oferit de stat până în data de 15 mai. Pentru a beneficia de subvenția oferită de stat, aplicanții trebuie mai întâi să valorifice producția de usturoi. ”Banii se dau până în toamnă. După ce vor recolta, vor trebui să vină la noi cu actele, să dovedească că au dat producția”, a mai spus directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj.

Bugetul schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi' se aprobă anual, iar programul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019-2021.

Vizualizări: 6,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: