Ciucă: România nu e afectată în acest moment

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că România nu este afectată în acest moment, după ce Gazprom a întrerupt furnizarea de gaze către Bulgaria şi Polonia.

"Am avut o discuţie, după ce am revenit în ţară în această dimineaţă, cu ministrul Energiei. România nu este afectată în acest moment. Consumul de gaze este mult sub capacitatea de producţie pe care noi o avem. Ştiţi foarte bine că suntem una dintre puţinele ţări din Europa care beneficiem de resursă de gaz consistentă, sigur, nu pe deplinătatea nevoilor noastre. Asigurăm pentru perioada de iarnă un import de aproximativ 20% din necesar. Acum, când discutăm, se caută surse alternative de asigurare a gazului, dar, încă o dată, în acest moment România nu este afectată", a precizat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Gigantul energetic rus Gazprom a anunţat că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, în absenţa plăţilor în ruble de către cele două ţări pentru livrarea combustibilului, transmite Reuters.

Aprovizionarea va fi oprită până când vor fi făcute plăţile, a precizat Gazprom. 

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: