Ciurel recunoaşte că se propusese schimbarea sa

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a admis într-o emisiune tv că Fondul Proprietatea propusese, prin Consiliul de Supraveghere, demiterea sa din funcţie pentru că are dosar penal. Întâmplător, doi membri din Consiliu, care ar fi fost de acord cu propunerea, au fost schimbaţi. Este a doua oară când sunt schimbaţi membri din Consiliu de Supraveghere pentru că iniţiază hotărâri de demitere a lui Ciurel.

Prima propunere de schimbare a lui Ciurel a fost în aprilie, după ce a ieşit la iveală pierderea de 693 de milioane de lei din 2014, iar scandalul exportului de cărbune de la CEO prin intermediari luase amploare. A doua a fost acum aproape o lună, soldată cu demisiile lui Alin Chitu şi Feliciei Răcăşanu. “În septembrie am făcut 3 ani pe scaunul ăsta. Mult nu ar mai fi, ar mai fi unul, nu cred că se va întâmpla la modul acesta. A fost o propunere în CS de luna trecută, a FP, schimbarea directorului general pentru că are dosar penal. Preşedintele a luat-o în discuţie, dar ştiu că nu s-a concretizat. Acela e modul în care pot fi schimbat. În niciun caz că hotărăşte partidul nu ştiu care. Nu se poate altfel, doar cei din CS. Nu e altă variantă, decât o înţelegere comună sau dacă se întâmplă ceva cu situaţia mea juridică. Altfel nu există altă modalitate”, a declarat Ciurel.

Pe surse se vorbeşte despre înlocuirea lui cu Laurenţiu Ciobotărică, noul director de la Divizia Financiară. “Sunt poveşti, acum se mint unii pe alţii.  Ciobotărică e un om care-şi face treaba în mod corect, onest. E alături de echipă şi are continuu poziţii foarte apreciate”, a precizat directorul CE Oltenia. Laurenţiu Ciurel este cel mai controversat director din minerit şi energie, el fiind cel care a început pe de o parte destructurarea sindicatelor, urmată de restructurări masive fără criterii transparente, pierderi, scandaluri generate de contractul de livrare de cărbune, aflat sub cercetarea DNA şi culminând cu trimiterea în judecată pentru fapte de corupţie, alături de Victor Ponta, Dan Şova şi directorii Dumitru Cristea şi Octavian Graure. Cu toate acestea, susţinerea PSD a fost mai puternică şi a rămas pe funcţie.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: