Răuţ îi răspunde lui Ciurel: A fost de acord cu metodele aplicate!

Ion Răuţ, fostul director de la Direcţia de Pază din Complexul Energetic Oltenia, susţine că şeful său Laurenţiu Ciurel ştia cu ce se ocupă direcţia de pază şi era de acord cu acele metode pe care le blamează acum. Ciurel a declarat public că există o plângere penală pe numele lui Răuţ care folosea agenţii din subordine pentru muncă sub acoperire. “Plângerile de acum nu sunt legate de metodele aplicate, care au fost agreate şi de dumnealui, ci de rezultatele la care s-a ajuns”, susţine Răuţ pe Facebook. 

Laurenţiu Ciurel l-a atacat dur pe Răuţ într-o emisiune TV. A susţinut că subordonaţii lui Răuţ erau folosiţi pentru muncă sub acoperire şi că ar fi depus plângere împotriva sa. În plus, el s-a dezis total de Răuţ, despre care a spus că i-a şters numele din telefon. Răuţ spune că Ciurel a ştiut tot timpul cu ce se ocupă Direcţia de Pază şi a fost de acord cu toate deciziile şi metodele aplicate. “Despre activitatea derulată la Direcţia de Pază şi Protecţie, dl Ciurel a cunoscut în timp real tot ce se întâmplă, nu e nici o descoperire. Plângerile de acum nu sunt legate de metodele aplicate, care au fost agreate şi de dumnealui, ci de rezultatele la care s-a ajuns”, susţine Ion Răuţ. 

Răuţ: Agenţii de pază şi hoţii, împreună în acţiune

Răuţ susţine că problemele au apărut când i-a arătat lui Ciurel că firmele de pază erau mână în mână cu hoţii. „A fost arătat, cu probe clare, că banii consumaţi pe servicii de pază nu întorceau aproape niciun rezultat în contracararea fenomenului de sustragere din obiective. Am fost împreună cu dl. Ciurel în teren şi i-am arătat agenţii de securitate în "dolce far niente" lângă hoţii în acţiune. Exclama afectat: Aşa ceva nu se poate! Între timp a uitat!”, a scris Răuţ. Astfel, revine în actualitate licitaţia de 2 milioane de euro pentru pază, pe care CE Oltenia a fost obligat să o reia şi să dea un răspuns încă de săptămâna trecută. În competiţie erau firmele Signovince, condusă de Ion Făget, şi Mike Security, reprezentată în Gorj de liberalul Marcel Iacobescu. „Faptele, probele scoase la lumină de activităţile specifice desfăşurate de oamenii Direcţiei de Pază şi Protecţie au fost în cvasitotalitate recunoscute de societatea de pază. Ce măsuri a luat dl Ciurel? Mi-a spus: Ce credeţi că dl Făget n-ar vrea să fie în regulă, dar nu poate nici el? DPP a putut! O fi şi ăsta un motiv de desfiinţare. Nu voi admite ca în spaţiul public să se compileze la un loc minciuni, opinii neprofesioniste şi subordonarea intereselor companiei unora proprii şi/sau externe. Restul e cancan”, susţine Ion Răuţ.

REACŢIE

O primă reacţie, tot pe Facebook, a venit de la Dan Ilie Morega, pe vremuri un susţinător al lui Răuţ şi Ciurel. “Ai fost omul lui Ciurel 3 ani, aţi făcut toate nenorocirile din minerit şi energie în CEO. Aţi înfiinţat SMEO şi aţi distrus forţa unităţii sindicale, echilibru în CEO. Acum te dai lovit când celor care te-au ajutat în clipe grele nu le răspundeai la telefon?! Îţi meriţi soarta, domnule”, i-a reproşat Morega. La scurt timp a venit şi răspunsul lui Răuţ. Tot pe Facebook.  “Nu dle Morega, nu mă dau şi nici nu sunt lovit. Dimpotrivă, situaţia este sub control. (...) Nu am fost nici omul lui Ciurel, nici al dumneavoastră”, i-a scris Răuț. 

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: