Ciurel sau Ciobotărică?

Laurenţiu Ciurel şi guvernarea Ponta sunt cei care au distrus Complexul Energetic Oltenia. Că în locul lor au venit unii care nu prea ştiu pe ce lume trăiesc, nu le diminuează cu nimic vina. CE Oltenia a avut în ultimii doi ani pierderi cumulate de 300 de milioane de euro, iar piaţa de energie este favorabilă doar traderilor, nu şi producătorilor. Ciurel rămâne responsabil pentru faptul că a vândut sub costuri unor intermediari din piaţa de energie, pentru că a luat grupurile de la Brăila care nu au produs nimic, pentru că a exportat cărbune în Serbia printr-o firmă de apartament, pentru că a băgat mai mulţi bani în sedii decât în reparaţii de utilaje şi pentru multe altele.

Din păcate, Ciurel are acum ocazia să se prezinte ca salvator, pentru că se opune unei decizii, proaste, ce-i drept, de mutare a sediului CE Oltenia la Bucureşti. Argumentele Consiliului de Supraveghere sunt de doi bani, cum că un sediu social la Bucureşti ar asigura o mai bună legătură cu ministerele şi un loc pentru a fi ţinute şedinţele AGA. Motivul real este că nişte şmecheri de Bucureşti vor să fie şi directori pe bani mulţi în complex, şi aproape de viaţa de noapte din Capitală. Că de viaţa de noapte din carierele miniere şi din termocentrale nu par să fie prea interesaţi.

Ciurel a fost şi rămâne un rău pentru CE Oltenia. Păcat că povestea asta cu mutare sediului îi dă apă la moară să spună cum urmăresc unii insolvenţa companiei şi vânzarea pe bani puţini. De parcă nu el, Ciurel, ar fi cel care a adus complexul în prag de insolvenţă, după pierderile de 300 de milioane de euro în doi ani. Noul director Ciobotărică îşi va da în curând examenul în faţa salariaţilor CE Oltenia, când va prezenta planul de restructurare a companiei. A preluat însă mandatul de la Ciurel pe 4 decembrie, iar în acest timp a arătat mari probleme de comunicare, atât cu presa, cât şi cu sindicatele şi societatea civilă. Iar uneori lipsa de comunicare ascunde lipsa de competenţă. Sperăm să nu fie cazul aici.

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: