Ce să scoți din salata boeuf ca să nu îngrașe

De regulă nu există masă festivă pe care să nu existe salata boeuf. Așa va fi și pe multe mese de Sf Ion. Fiind o salată cu numeroase ingrediente, unele din acestea pot aduce kilograme în plus dar există moduri de preparare prin care se poate renunţa la acestea.

Unul din cele mai îndrăgite preparate de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor este salata boeuf. Cu toate că este un aliment complet care nu ar trebui să fie un pericol pentru silueta noastră, ei bine, preparatul se poate transforma într-o adevărată bombă calorică în anumite cazuri. Se servește adesea ca felul întâi la ocazii festive sau ca gustare. Aceasta cuprinde morcovi, mazăre, fasole verde, cartofi, carne de vită sau pui, toate fierte, precum și castraveți murați, fiind legate toate cu maioneză. La final, salata se ornează cu cu maioneză, măsline negre, castraveţi sau gogoșari murați, după preferințe.

Dacă salata boeuf este unul dintre preparatele tale preferate, dar eviți să o mănânci pentru că ții la silueta ta, există trucuri care o păstrează la fel de gustoasă dar mai puţin periculoasă pentru siluetă. Este vorba în primul rând despre înlocuirea maionezei care transformă preparatul, care se vrea dietetic prin definiţie (salată), într-o bombă calorică şi ar trebui înlocuită cu o maioneză dietetică.

Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Din punct de vedere nutrițional salalta boeuf este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să folosiţi o maioneză dietetică sau să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere.

Vizualizări: 1,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: