Supă cu găluște de cașcaval

O supă mai puţin cunoscută, dar foarte gustoasă este cea cu găluşte preparate cu caşcaval.  Această supă poate fi un prânz gustos, sățios și ușor în același timp.

Rețeta de supă cu găluște de cașcaval este deosebit de apetisantă. Deși felul de mâncare se prepară simplu și într-un timp record, rezultatul este unul deosebit. Datorită combinației perfecte a celor mai accesibile ingrediente, obțineți un prânz deosebit de gustos și aromat.

Ingrediente:

– 2,5 l de supă sau apă

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 5 cartofi

– 4 linguri de ulei vegetal

– verdeață

– sare

– piper negru măcinat

Ingrediente pentru găluşte:

– 100 g de cașcaval

– 1 ou

– 100-130 g de făină

– 2 linguri de unt moale

– sare după gust

Mod de preparare: Preparați aluatul pentru găluște. Dați prin răzătoarea mică cașcavalul şi puneți-l într-un bol apoi adăugați untul moale, făina cernută, oul și sarea. Frământați un aluat fin și moale şi dați aluatul la frigider pentru 30 minute.

Curățați și spălați cartofii apoi tăiați-i cuburi și puneți-i în cratița cu supa ce fierbe. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Spălați și curățați ceapa și morcovul. Dați legumele prin răzătoarea mare și prăjiți-le puțin într-o tigaie încinsă cu ulei apoi puneți legumele în cratița cu supă.

Scoateți aluatul din frigider și formați niște bile mici, de mărimea unei alune, nu mai mari, deoarece nu se vor găti complet. Puneți bilele în supă, câte una. Amestecați și fierbeți supa timp de 5-10 minute, până găluștele vor fi gata. Spălați verdeața și uscați-o cu un prosop de hârtie. Tocaţi şi adăugați-o în cratița cu supă și opriți focul. Turnați supa în farfurie și serviți-o cu smântână.

Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: