CNS Cartel ALFA susţine acţiunea salariaților din cadrul CEO

Cartel Alfa susţine minerii şi energeticienii care protestează pentru a doua oară în această lună împotriva conducerii CE Oltenia care a anunţat reduceri drastice de venituri. 

Iată comunicatul de presă semnat de Preşedinte CNS „Cartel ALFA”, Bogdan Iuliu Hossu:  „Protestul, al doilea de la începutul anului, reprezintă un strigăt disperat al salariaţilor CEO faţă de situaţia dezastruoasă în care a ajuns intreprinderea în urma „managementului privat” instituit în societate. Acest management privat, impus politic, nu a condus decât la pierderi din exploatare, creşterea creanţelor şi a datoriilor companiei. In schimb, salariaţii suportă toate costurile pentru proastele decizii administrative, creşterea riscului şi a nesiguranţei condiţiilor de muncă, fiind în fapt transformaţi în nişte „sclavi” culpabilizaţi continuu.

Nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, mimarea dialogului social, intenţia conducerii unităţii de a diminua cu 20% fondul de salarii, eliminarea majorităţii drepturilor marginale negociate (cote de combustibil, cota parte susţinere bilete de odihnă şi tratament, eliminarea primelor), vor determina exploatarea salariaţilor rămaşi după nenumăratele disponibilizări.

Considerăm că în cadrul unităţilor cu capital majoritar sau integral de stat este nevoie de aplicarea unui management privat instituţional responsabil, plătit din rezultate, renunţând la politizarea conducerii acestora sau la „manageri privaţi de casa”, care nu au nici o responsabilitate, nu suportă financiar personal consecinţele acţiunilor şi deciziilor lor.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Mine Energie, împreună cu CNS Cartel ALFA, sprijină acţiunea de protest a salariaţilor Complexului Energetic şi solicită guvernului, ministrului delegat pentru energie, destituirea managerului CEO, Laurenţiu Ciurel, datorită managementului deficitar“.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: