Cod galben și portocaliu de ploi și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu pentru ploi și ninsori valabile în special începând de luni. Codul galben pentru ploi însemnate și intensificări ale vântului se instalează în perioada 27 noiembrie, ora 16.00 - 28 noiembrie, ora 16.00 în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

Tot un cod galben, de data aceasta pentru ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului la munte este valabil în perioada 27 noiembrie, ora 16 - 28 noiembrie, ora 18 în Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei.
Codul portocaliu pentru ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului intră în vigoare în perioada 27 noiembrie, ora 20 - 28 noiembrie, ora 16 în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

Vizualizări: 2,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: