Colegiul „Spiru Haret”, amendat de DSV după suspiciunea de toxiinfecție

Direcția Sanitar Veterinară Gorj a amendat cu 10 mii de lei Colegiul Național Spiru Haret din Târgu Jiu după ce șase eleve s-au simțit rău și se suspectează că au făcut o toxiinfecție alimentară.

„În urma anchetei desfășurate de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj s-au efectuat prelevări de probe pentru determinări microbiologice de pe suprafețele care vin în contact cu produsele alimentare, ustensile și mâinile personalului care deservește blocul alimentar. S-au identificat anumite neconformități privind starea de întreținere a unor echipamente și utilaje aflate în incinta cantinei colegiului, motiv pentru care s-a aplicat o sancțiune contravențională de 10000 lei conform H.G. 984/2005 cu modificările și completările ulterioare și s-a acordat un termen de remediere a acestor nereguli”, anunță DSV Gorj.

Și inspectorii de sănătate publică au făcut verificări. Au luat probe          din produsele alimentare și urmează să stabilească dacă vorbim sau nu de un focar de toxiinfecție alimentară. Potrivit unor surse, elevele ar fi mâncat chiftele de la cantina liceului și apoi au acuzat stări de rău. Patru dintre ele au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, dar nu au rămas internate.

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: