Colindători din Bulgaria, la Alaiul Obiceiurilor de iarnă

Circa 300 de colindători din mai multe zone ale Gorjului vor participa joi, 20 decembrie, la Alaiul Obiceiurilor de iarnă, eveniment ce va avea loc în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Vor participa grupuri de colindători din Cloşani, Polovragi, Runcu, Baia de Fier, Câlnic, Băleşti, Teleşti, Crasna, Săcelu şi Novaci.

„Ca în fiecare an, la Târgu Jiu, se reunesc unele dintre cele mai spectaculoase formaţii de datini şi obiceiuri ale instituţiei noastre. Cetele de colindători, urători şi mascaţi îşi vor întâmpina publicul cu frumuseţea colindelor, a pluguşorului şi a sorcovei, dar şi cu jocul arhaic al caprei şi ursului”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

De această dată, Şcoala Populară de Artă a invitat un grup foarte cunoscut în Bulgaria, Kukeri Group. Ritualul pe care grupul îl va prezenta este un simbol al speranţei pentru bunătate, sănătate şi prosperitate. Obiceiul prezintă ritualul aratului, însămânţarea, recoltarea şi alungarea spiritelor rele din case. Apariţiile oficiale ale grupului datează din anul 2000.

Alaiul Obiceiurilor de iarnă va începe la ora 10:00.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: