Comb Gorj solicită evacuarea romilor de la Coleus

Societatea Comb Gorj, care deţine spaţiul în care funcţionează târgul de haine vechi din zona Ciocârlău, cere „evacuarea de îndată” a romilor care îşi vând aici marfa, având în vedere rezilierea contractului de închiriere de către Primăria Târgu Jiu. Comercianţilor de etnie romă le-a fost propusă şi o altă variantă, însă au refuzat-o.

Comisia constituită la nivelul Primăriei Târgu Jiu, pentru a găsi o soluţie pentru funcţionarea unui târg de comercializare a produselor second hand, a purtat discuţii cu reprezentanţii societăţii Comb Gorj. S-a propus funcţionarea târgului doar pe o treime din spaţiu şi reducerea implicit a chiriei lunare de 16 mii de lei. Nemulţumiţi, cei de la Comb Gorj au cerut evacuarea romilor din incinta Coleusului. „Societatea a transmis faptul că este de acord cu reînnoirea contractului de închiriere pentru întreg spaţiul de depozitare în suprafaţă de 10.356 mp, situat în strada Ciocârlău, nr.7, pentru o chirie lunară de 16.000 lei, fără asigurarea altor servicii (pază, utilităţi, colectare deşeuri). De asemenea, având în vedere rezilierea contractului, SC Comb Gorj SA solicită predarea de îndată a imobilului situat în strada Ciocârlău, nr.7, localitatea Târgu Jiu, liber de sarcini”, se arată în raportul comisiei depus spre înştiinţarea Consiliului Local, în şedinţa extraordinară de luni, 6 noiembrie.

În informare se mai arată că vor fi solicitate daune pentru fiecare zi de întârziere.   

Municipalitatea a încercat să găsească o altă variantă. SC CerealCom, din str. Ciocârlău, a comunicat că deţine două suprafeţe de 500 şi, respectiv, 2.000 de mp, pretabile pentru activitatea de comercializare a hainelor second-hand. Preţul de chirie lunară/masă era undeva la 100 de lei, societatea fiind dispusă la o închiriere pe termen lung. Romii nu au acceptat şi au cerut să-şi desfăşoare activitatea pe actualul amplasament până în luna martie 2018, promiţând că vor asigura paza, curăţenia şi chiria pentru un cost minim.

Reprezentanţii romilor, Alin Bobu şi Nelu Pavel, au fost prezenţi la şedinţa de luni a Consiliului Local, însă au plecat nedumeriţi, pentru că nu au existat discuţii legate de această informare.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: