Proiect inedit. Mini-burse pentru șomeri

Agenția de Șomaj are în plan să organizeze mini-burse pentru ca șomerii să-și găsească mai rapid un loc de muncă. Acestea ar putea avea loc lunar sau chiar mai des. Cei care vor refuza un job, își vor pierde indemnizația.

Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AFJOM) Gorj, a explicat că totul este la stadiu de proiect. Chiar și de două ori pe lună ar putea fi organizate întâlniri între angajatorii din județ și șomerii care au pregătire în anumite domenii. „O să organizăm niște mini-burse pe ocupații. Este o chestie inedită și, cu siguranță, angajatorii vor primi cu brațele deschise aceste evenimente. Vom organiza nu numai bursa pentru absolvenți, periodic aș vrea să organizăm bursa pentru lăcătuș mecanic, de exemplu. O să invităm șomerii să vină. Cei care refuză, nejustificat, locul de muncă, nu va mai primi bani”, a precizat directorul AJOFM Gorj.

În prezent, peste 9.000 de șomeri sunt în evidențele Agenției de Șomaj. Doar jumătate primesc bani de la stat. Cei care vor declina oferte de angajare, vor rămâne fără indemnizație. „Sunt motive justificate uneori, dar legea spune clar că dacă refuză un loc de muncă ce corespunde cu pregătirea profesională, se încetează plata. Sunt angajatori care au nevoie de forță de muncă, iar noi trebuie să-i sprijinim”, a mai explicat Romeo Chiriac.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: