Compania de Drumuri cere daune de un milion de lei de la fostul director Bratu

Începe procesul lui Bogdan Bratu, fost director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Primul termen este stabilit la finalul acestei luni. Bratu este judecat pentru înșelăciune, fiind acuzat că s-a angajat și a fost promovat în funcții de conducere pe baza unei diplome de licență false. Compania de Drumuri s-a constituit parte în proces și cere daune în valoare de un milion de lei.

Mai exact, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a constituit parte civilă în dosar, cu suma de 1.037.057 de lei, reprezentând prejudiciul suferit. În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către inculpat, au anuntat anchetatorii.

Într-o altă anchetă, procurorii au descoperit un buletin fals emis pe numele lui Bratu, folosit pentru susținerea unui examen la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Bratu a negat că ar avea legătură cu acel document, însă ulterior s-a angajat în cadrul CNAIR cu ajutorul unei diplome de studii superioare despre care anchetatorii susțin că este falsă. La audieri, Bratu a menționat că nu este absolventul vreunei facultăți, dar în CV-ul său a menționat că a terminat nu una, ci două facultăți, el fiind licențiat și în drept, dar și în studii economice.

În primăvara anului trecut, fostul director a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind anchetat sub control judiciar.

Din 2014 până în 2021, Bogdan Bratu a fost angajat al Companiei de Drumuri.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: