Pedepse cu executare pentru patru hoți nepricepuți

Condamnări definitive pentru patru indivizi care în urmă cu aproape trei ani au încercat să spargă sediul CEC din comuna Logrești. Trei seri la rând, hoții au vrut să pună mâna pe caseta de bani, dar au fugit speriați de sistemul de alarmă pe care l-au declanșat.

Deși nu văzut niciun leu, hoții s-au ales cu pedepse cu executare, pentru un prejudiciu de circa trei mii de lei.

„Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Bugaru Vasile Cosmin de la 3 (trei) ani închisoare la 2 (doi) ani închisoare. Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Răducan Constantin Claudiu de la 4 (patru) ani închisoare la 3 (trei) ani închisoare. Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Nicola Lucian Vasile de la 3 (trei) ani închisoare la 2 (doi) ani închisoare. Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Dumitru Marius Alin de la 3 (trei) ani închisoare la 2 (doi) ani închisoare. Ia act că prejudiciul creat părţii civile S.C. C.E.C. BANK S.A. a fost achitat”, potrivit sentinței din 7 ianuarie a Curții de Apel Craiova. Decizia este definitivă.

Prima tentativă de furt a avut loc în noaptea de 15/16.03.2019. Trei indivizi au pătruns în încăperea dezafectată a clădirii, fosta poștă din comună, care are un perete comun cu sediul Agenției CEC Logrești și au efectuat o spărtură în zid. Pentru că a pornit alarma antiefracție, hoții s-au speriat și au fugit, fiind luați cu mașina de un al patrulea inculpat în dosar.

Au revenit în noaptea de 16/17.03.2019. Prin spărtura făcută în zid în seara precedentă, unul dintre ei a intrat în sediul CEC Logrești, a sustras din interiorul încăperii senzorul de fum, în timp ce alți doi așteptau în încăperea dezafectată alăturată. Pornind și de această dată sistemul de alarmă, inculpații s-au speriat și au plecat în grabă.


Hoții și-au încercat din nou norocul în seara de 18.03.2019. Au intrat în bancă și au încercat să forțeze ușa seifului metalic cu o șurubelniță, dar din nou au declanșat alarma. Unul dintre ei a sustras în grabă unitatea DVR, sursa de alimentare, o cameră video, un router și toate elemente componente ale sistemului de supraveghere video instalat la sediul unității.


Bunurile sustrase au fost aruncate de inculpați în râul Olteț. Aduși în fața instanței, indivizii au solicitat pedepse cu suspendare, deși trei dintre ei au antecedente penale și au suferit condamnări și peste hotare.

„Instanța de control judiciar reține că efortul comun al coinculpaților, îndrăzneala deosebită a acestora, au ușurat considerabil acțiunile în procesul de pregătire și comitere a infracțiunii, inculpații având roluri bine determinate și urmate îndeaproape în cele trei nopți consecutive din martie 2019, pe timpul desfășurării activității infracționale, motiv pentru care se impune ca toți inculpații să execute pedepsele în condițiile art. 60 C.p. – regimul închisorii”, a motivat Curtea de Apel Craiova.


Trei dintre tineri sunt din Vâlcea și unul din Târgu Jiu, având vârste cuprinse între 28 și 35 de ani.

Vizualizări: 9,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: