Competiţie între elevii de liceu pe teme de protecţia mediului

Circa 30 de elevi de la mai multe licee din judeţul Gorj s-au duelat vineri, 6 mai, în cadrul unui concurs pe teme de protecţia mediului, organizat de Universitatea "Constantin Brâncuşi" (UCB) din Târgu Jiu. Câştigătorii au fost premiaţi de conducerea universităţii.

Concursul a fost organizat de Facultatea de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă din cadrul universităţii. În competiţie au intrat zeci de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a de la mai multe licee din judeţ. Aceştia au concurat individual, dar şi pe echipe. "Facultatea de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă organizează concursul "Poluarea mediului și schimbările climatice", concurs care se adresează elevilor de liceu. Concursul constă în două probe, proba scrisă prin completarea unui chestionar de 20 de întrebări și proba orală, prezentarea unei teme din tematica de concurs. În cursa parcurgerii celor două probleme, elevii vor primi un premiu, în ordinea clasamentului respectiv", a declarat Roxana Gabriela Pop, profesor în cadrul UCB.
În competiţie au intrat și câțiva elevi din municipiul Motru. "Am venit cu 5 elevi de la clasa a XI-a, profilul Protecția Mediului și sperăm să ne întoarcem cu un rezultat. Ne-am obişnuit în ultima perioadă ca oriunde mergem să venim cu ceva rezultate. Asta înseamnă că avem copii foarte buni și profesori foarte buni", a spus Niculina Chițulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru.
În concurs au mai intrat liceeni de la Colegiul"Henri Coandă", Colegiul "Gheorghe Magheru", Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari. Competiția a avut ca obiectiv general creșterea motivației în rândul tinerilor pentru studiul disciplinelor din domeniul protecției mediului.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: