Bazin de înot la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”

Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu ar putea fi beneficiarul unuia dintre cele mai mari bazine de înot. Investiția este în prioritățile Companiei Naționale de Investiții care derulează în prezent un program național pentru construirea de bazine de înot în toată țara. De altfel, și deputatul PSD Mihai Weber i-a adresat ministrului Dezvoltării o întrebare cu privire la construirea acestui bazin de înot.

Municipiul Târgu Jiu este printre puținele municipii din țară care nu dispune de un bazin de înot, deși cetățenii, dar și elevii și-au manifestat în repetate rânduri nemulțumirea legată de acest aspect. Deputatul PSD Mihai Weber i-a și atras atenția Ministerului Dezvoltării să puna pe lista obiectivelor finanțate în 2016 și un bazin de înot la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. Deputatul invocă faptul că sunt foarte multe solicitări în acest sens atât din partea părinților, cât și din partea elevilor de la unitățile de învățământ din oraș.
Ministerul Dezvoltării i-a răspuns deputatului că ”obiectivul menționat se află pe lista sinteză din cadrul subprogramului ”bazine de înot”, documentele înaintate de autoritatea locală urmând a fi analizate de reprezentanții Companiei de Investiții”. Autoritățile locale din Târgu Jiu confirmă că documentația a fost trimisă și se așteaptă aprobarea proiectului. ”Din câte știu eu este vorba de bazine de înot la o valoare estimativă de 6.000.000 de lei. S-a ales ca și locație Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” pentru că este bazin tip pentru unitățile școlare, dar vreau să vă spun că este foarte mare, acoperit, cu vestiare, spații tehnice, anexe. La Virgil Madgearu avem o locație potrivită pentru asta, chiar vizavi de curtea liceului unde noi am obținut de la unitatea militară un spațiu care se pretează pentru bazin de înot și ar fi potrivit ca și acces nu numai pentru Virgil Madgearu, ci pentru toate unitățile de învățământ”, a spus Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul primăriei Târgu Jiu.
SALĂ DE SPORT
Tot la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” demarează în câteva zile construcția unei săli de sport cu 180 de locuri. Lucrarea a fost adjudecată de o firmă din Petroșani, iar sala de sport cu tribună va fi gata în cel mult 12 luni.

Vizualizări: 2,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: