Computer tomograf nou la spitalul din Târgu Jiu. De când va funcționa!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are un computer tomograf nou și performant. Aparatul a fost montat deja la unitatea medicală din strada Tudor Vladimirescu și urmează să fie pus în funcțiune de la începutul anului viitor. În această perioadă, reprezentanții spitalului au demarat procedurile să obțină avizul Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nucleare.

Computerul tomograf a fost cumpărat cu bani alocați de Ministerul Sănătății. Aparatul a fost montat și urmează să primească și ultimul aviz ca să poată deveni funcțional. „S-au făcut lucrări de montare. Este făcut procesul verbal de recepție mecanică al acestui aparat. Urmează ca, în câteva zile, să depunem documentația la CNCAN pentru avizarea computerului tomograf. Noi sperăm ca începând cu data de 1 ianuarie, să avem și acest aviz, să fie și funcțional. El, ca aparat, este deja montat în locația unde avem și avizul de funcționare”, a explicat directorul interimar al spitalului, Dumitru Vienescu, la Radio Târgu Jiu.

Computerul tomograf care este folosit în prezent este vechi și are probleme de funcționare și, din acest motiv, s-a solicitat înlocuirea acestuia cu unul nou. Aparatul a fost instalat în apropiere de Unitatea de Primiri Urgențe. În acest an, Ministerul Sănătății a alocat zece milioane de lei care s-au investit în aparatură medicală.

Vizualizări: 1,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: