Comuna care va avea groapă de gunoi de grajd

Comuna gorjeană Turburea va avea groapă de gunoi de grajd. Investiţia se va face prin Banca Mondială şi vine în sprijinul fermierilor gorjeni şi nu numai. Proiectul este aprobat şi autorităţile locale aşteaptă să vadă ce firmă va executa lucrările.

Valoarea investiţiei este de 2.700.000 de lei şi vine în sprijinul fermierilor care doresc să obţină ajutor de la Uniunea Europeană. Aceştia sunt obligaţi să încheie un contract cu un depozit de gunoi de grajd pentru a obţine fonduri să-şi dezvolte afacerile. "Din câte ştiu, noi suntem singura comună din Gorj care va avea groapă de gunoi de grajd. O să amenajăm un loc unde se va depozita acest gunoi şi o să achiziţionăm un tractor, două remorci, o vidanjă, 1 buldo-cupă, şi un generator. O să mergem noi să ridicăm gunoiul de grajd de la cei care ne solicită. Acest serviciu se face contra cost", a precizat primarul comunei Turburea, Ion Bârcă.

Autorităţile locale din Turburea susţin că vor depozita gunoiul la groapă, iar apoi îl vor vinde ca îngrăşământ natural pentru agricultorii din judeţ şi nu numai.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: