Medicul Neață, votat manager interimar la spitalul din Târgu Jiu

Chirurgul Gheorghe Neață a fost votat să preia postul de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Toți medicii din unitatea spitalicească au fost puși să aleagă între trei cadre medicale. Cele mai multe voturi au fost pentru medicul Gheorghe Neață, dispus să revină la cârma spitalului. Rămâne însă de văzut dacă și Consiliul Județean Gorj va fi de acord cu propunerea medicilor.

Medicul Neață a explicat că își dorește ca, după ce va fi instalat în această funcție, să discute cu fiecare șef de secție în parte și să vadă exact cu ce probleme se confruntă medicii. „Trebuie să mă întâlnesc și eu cu colegii mei, să vorbim exact, să știm exact fiecare problemă pe fiecare secție, spusă verde în față, și atunci vedem. Eu cred că, dac-o fi să fie, mă voi înțelege cu colegii. Cei care produc sănătatea sunt doctorii, pe ei trebuie să-i aducem la maximul de potențial și responsabilitate și tot ce trebuie ca pacienții să fie bine tratați”, a explicat medicul Gheorghe Neață, la Radio Târgu Jiu.

La ședința medicilor, a luat parte și Cristian Toader Pasti, ca reprezentant al Consiliului Județean. În total, au fost trei propuneri pentru postul de manager interimar: Gheorghe Neață, Claudiu Soare și Simona Coleașa.

Gheorghe Neață a mai încercat să revină la conducerea spitalului și anul trecut. S-a înscris atunci la concurs pentru această funcție, alături de Gigel Capotă, dar a obținut un punctaj prea mic să promoveze concursul. El a mai condus spitalul în perioada 2010 – 2011.

Medicul Neață a fost condamnat în 2005, la plata a 80 de mii de lei daune morale unui bărbat care a rămas paralizat în urma unei intervenții realizate de doctorul chirurg. 

Vizualizări: 2,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: