Peștișani: Dispensar și centru de permanență, de la zero

Tot mai multe autorități locale au obținut fonduri europene pe care să le investească în sănătate. La Peștișani, primăria a început să construiască un dispensar modern și un centru de permanență. Acestea vor fi dotate cu toată aparatura necesară, iar pentru medici vor fi construite garsoniere.

Primăria Peștișani a obținut 1,2 milioane de euro pentru dispensar și centrul de permanență. Lucrările au demarat deja și vor fi gata anul viitor. „Lucrările au început în urmă cu o lună și ceva. Vorbim, în total, de circa 1,2 milioane de euro. Am scos 900 de mii de euro la licitație. Diferența o reprezintă dotările, aparatura medicală din dispensar. Acest dispensar înseamnă demisol, parter și două etaje. La demisol, cu șase locuri de parcare”, a spus primarul Cosmin Pigui.

Dispensarul va cuprinde mai multe cabinete medicale. Acestea vor fi dotate cu aparatură medicală și mobilier. În aceeași clădire, vor fi și două garsoniere pentru medicii care vor lucra la centrul de permanență. „La parter, vom avea un centru de permanență medicală care există în comuna Peștișani, dar este într-o clădire cu chirie și spațiu impropriu, dotat cu tot ce trebuie la urgențe, cabinetele medicilor de familie din Peștișani, o farmacie și un birou pentru șeful clădirii. La etajul unu, avem ecograf, EKG, ORL, Ginecologie, Stomatologie și Kinetoterapie, toate dotate. Medicul va intra în cabinet doar cu ștampila. În rest, toate dotările până la ultimul scaun, le găsește în birou. La etajul al doilea, avem două garsoniere pentru medicii care vor asigura permanența”, a mai explicat primarul din Peștișani.

Vizualizări: 3,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: