Comuna din Gorj cu nicio investiție în derulare

În ciuda faptul că Guvernul României a tot lansat în ultimii ani o serie de programe prin care autoritățile locale puteau să obțină finanțări pentru diferite investiții, există primării din Gorj care au fost ocolite.  Este cazul primărie Văgiulești.


În prezent la Văgiulești nu este nicio investiție în derulare pentru că nu s-au primit finanțări, iar bugetul local mult prea sărac, nu permite astfel de cheltuieli.


”În prezent nu avem nicio investiție în derulare. Proiecte am mai depus, dar nu am primit finanțări. Nu avem nici un șantier început. Cu banii de la bugetul local ne descurcăm foarte greu, dar suntem obișnuiți. Noi suntem o comuna mai vitregită. Sunt multe de făcut dar dacă nu sunt bani ce să facem”, a declarat primarul  Constantin Pârjol.


Un singur proiect a primit finanțare pe ”Anghel Saligny” însă este blocat. ”Am fost acceptați cu un proiect pentru asfaltarea unor drumuri, dar nu putem face mare lucru, că nu avem cadastru. După ce rezolvăm această problemă, am putea da drumul la investiție. Este vorba de 5 kilometri de drumuri sătești, care au mare nevoie de asfaltare. Noi le-am mai pietruit și au rezistat pentru că am avut noroc mare cu vremea. Nu a prea plouat și nici nu a nins”, a mai povestit edilul.


Multe alte investiții sunt la nivelul de planuri. ”Am mai avut un proiect pe canalizare pentru două sate, dar nu a primit finanțare. Am depus ceva și pentru sistemul de gaze, dar cred că pentru următorii trei-patru ani, proiectul acesta rămâne tot la stadiu de plan. La cum merg lucrurile nu știu dacă va deveni realitate”, a mai spus edilul din Văgiulești.

Primarul speră ca măcar să obțină o finanțare prin Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea primăriei, ca administrația publică din Văgiulești să aibă unde să-și desfășoare activitatea. ”Vrem să modernizăm sediul primăriei pentru că este totul vechi. Clădirea are peste 50 de ani, am tot făcut cârpeli, dar nu mai ține. E nevoie de reabilitare și la interior și la exterior.. Am solicitat 6.000.000 de lei la CNI, acum să vedem dacă îi și primim”.

Vizualizări: 5,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: