A solicitat finanțare pentru complexul sportiv din Motru

Autoritățile locale din Motru ar avea nevoie de peste 16 milioane de  lei pentru reabilitarea și modernizarea Complexului Sportiv din oraș. Proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții (CNI) și se așteaptă finanțarea. Municipalitatea spune că a reușit să resusciteze” complexul sportiv.

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 16.200.000 de lei și implică reabilitarea totală și modernizarea Complexului Sportiv precum și a camerelor de cazare.

”Este o investiție îndrăzneață pentru Motru și asta pentru că ne dorim să facem performanță. De exemplu, în acest moment cea mai bună suprafață de joc, mă refer aici la fotbal, din județul Gorj, este la Motru. Cu finanțarea de la Compania Națională de Investiții pe lângă reabilitarea totală a întregului Complex Sportiv o să facem și un sistem de irigare a terenului, montăm panouri fotovoltaice pe toate clădirile, o să amenajăm sauna și bazinele, achiziționăm echipament pentru secțiile de box, lupte și fotbal, o să împrejmuim complexul.  O să ne ocupăm și de amenajarea peisagistică, facem parcări, modernizăm peluzele și o să achiziționăm și o tabelă de marcaj modernă. Cel mai important lucru este că ne dorim o independență energetică aici”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Complexul Sportiv din Motru a fost la un pas de a se transforma într-o ruină în urmă cu câțiva ani. Din cauza datoriilor acumulate risca să fie închis. ”Ca să zic așa, Complexul Sportiv din Motru a fost revigorat și readus la viață. Avea foarte multe datorii când am devenit eu primar, iar sportul era ca și mort la Motru. Vreau să vă spun că aici frecvent sunt competiții sportive, ultima  fiind organizată chiar în week-end-ul trecut”, a mai spus Morega.

Vizualizări: 612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: