Concediile medicilor, sub semnul întrebării în pandemie

În plină pandemie, concediile medicilor sunt puse sub semnul întrebării. La Spitalul Orășenesc din Rovinari, cererile angajaților sunt analizate cu maximă atenție înainte să fie semnate. Managerul spitalului admite că personalul este obosit, dar nici nu poate aproba toate concediile de teamă că va rămâne fără suficiente cadre medicale care să trateze pacienții. Promite totuși să găsească soluții astfel încât doctorii să nu ajungă chiar ei la perfuzii.

Este o perioadă dificilă nu doar pentru personalul medical care își desfășoară activitatea în spitalul Covid din județul Gorj, ci și pentru ceilalți medici din spitalele din județ. Toate se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți suspecți de Covid care trebuie izolați până la sosirea rezultatelor pentru testele Covid.

„Una dintre problemele care începe să se resimtă este oboseala fizică și psihică a personalului. Fiecare dintre noi, într-un an normal, ne gândim la un concediu. Problema e că, iată, e din ce în ce mai greu să semnezi cereri de concediu pentru că nu ești acoperit de personal. Gândiți-vă ce înseamnă să muncești 8, 10, 12 ore sau pentru medicii de gardă 24 de ore, costumat în halate, de multe ori combinezon, să porți permanent mănuși, mască. Nu ne plângem. Tot personalul din spital își asumă responsabilitățile. Apar probleme noi în permanență. Am avut și nouă pacienți suspecți de Covid 19 într-o zi. Este o problemă aceasta a concediilor, analizăm fiecare caz în parte. E clar că au nevoie de câteva zile libere acolo unde specialitățile permit. Acolo unde nu permit, încercăm să găsim soluții pentru că trebuie”, a declarat Constantin Podaru, directorul spitalului.

Nici munca într-un spital non-Covid nu este ușoară în pandemie. Mai ales că mulți pacienți suspecți de coronavirus nu înțeleg de ce trebuie să stea izolați până la sosirea rezultatelor. „Și noi avem probleme mari cu pacienții care nu înțeleg că sunt la spital și trebuie să respecte anumite reguli. Există reguli mai stricte pentru pacienții suspecți de coronavirus. Nu poți să vii să te internezi suspect de Covid și să îmi spui că nu poți să stai fără să fumezi și că vrei să ieși afară. Există niște limite. Nu ai voie să filmezi în spital mai ales dacă ești și suspect Covid nu trebuie să fumezi deloc”, a mai spus Podaru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: