Concurenţă mare pe un loc de consilier de la Prefectură

Aproximativ 20 de dosare s-au depus până ieri la Instituţia Prefectului Gorj pentru postul de consilier debutant în domeniul minorităţilor naţionale, altele decât minoritatea romă. Înscrierile se vor încheia pe data de 7 iulie, proba scrisă urmând să aibă loc în ziua de 16 iulie, iar interviul pe 18 iulie.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului se aşteaptă ca numărul candidaţilor să crească în zilele următoare. „Este o concurenţă mare fiind postul de consilier debutant. Cei mai mulţi sunt tineri. Postul de consilier în domeniul minorităţilor naţionale a mai figurat în organigrama Instituţiei Prefectului până prin anul 2010, când instituţia s-a reorganizat, iar postul a fost restructurat. Ne este necesar acest post pentru că la nivelul judeţului avem şi cetăţeni maghiari, sârbi, cehi şi albanezi. Iniţial, acest post a fost înfiinţat la solicitarea grupului minorităţilor naţionale din Parlamentul României”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Consilierul în domeniul minorităţilor naţionale va activa în cadrul Serviciului Afaceri Europene, Situaţii de Urgenţă, Dezvoltare Economică şi Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate, Compartimentul Situaţii de Urgenţă, Dezvoltare Economică şi Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate. Printre atribuţiile consilierului în domeniul minorităţilor naţionale, altele decât minoritatea romă, se numără: punerea în aplicare a legilor şi actelor normative cu privire la problematica minorităţilor; participă la elaborarea proiectelor, strategiilor şi programelor în domeniul minorităţilor; iniţiază şi menţine legături de colaborare cu ONG-uri şi organisme internaţionale în domeniul minorităţilor etc. 

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: