Concurs de teatru, la Novaci

Orașul Novaci organizează un festival de teatru. Evenimentul este dedicat tinerelor talente, pasionate de lumea teatrului, și va debuta pe 16 mai.

"S-a dat startul înscrierilor la Festivalul – Concurs de Teatru ”Sabin Popescu”, aflat la cea de-a XXIII-a ediție! Festivalul este dedicat tinerelor talente pasionate de lumea teatrului și va avea loc la Novaci, în zilele de 16, 17 și 18 mai 2023, în acea perioadă premergătoare Festivalului Folcloric Păstoresc ”Urcatul Oilor la Munte”, intitulată simbolic, ”Zilele Culturii Novăcene".   

Cu dorința de a organiza un festival de teatru dedicat elevilor gorjeni la înalte standarde, vor colabora Primăria Orașului Novaci, Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, A.A.P. "Doina Gorjului, I.S.J. Gorj și familia Popescu, Sabin și Niculiță, fiii profesorului Sabin Popescu. Casa de Cultură Novaci va fi coordonator administrativ al festivalului. Colaboratori în realizarea festivalului vor fi: Liceul Teoretic Novaci, Școala Gimnazială Novaci și Biblioteca Orășenească Novaci.

         

Cu titlul de invitat special, pentru bucuria publicului iubitor de teatru, va fi prezent în cadrul festivalului, Teatrul ”Elvira Godeanu” din Tg. Jiu, emblemă a județului Gorj în acest domeniu. Pentru a XXIII – a oară, Festivalul – Concurs de Teatru ”Sabin Popescu” readuce , în atenția gorjenilor și a novăcenilor în special, imaginea profesorului Sabin Popescu, fost cadru didactic al Liceului Teoretic Novaci, mare iubitor al scenei, cadru didactic, regizor și actor amator. 

  În acest an, președinte al juriului va fi tânărul regizor novăcean, ANDREI MĂJERI, personalitate marcantă a teatrului românesc la acest moment. Sunt invitate să participe la acest festival – concurs de teatru, trupe de teatru din școlile și cluburile elevilor din județul Gorj, înscrierea fiind realizată pe trei sectiuni: învățământ primar, gimnazial și liceal. Se pot face înscrieri până pe data de 28 aprilie 2023, ora 16.00. Noutatea este că în acest an, vor putea participa la concurs și trupe de teatru care au un repertoriu în limbile engleză și franceză. Informații referitoare la desfăsurarea festivalului se pot obține de la doamna Elena Basarabă, coordonatoare a activității Casei de Cultură Novaci", anunță autoritățile din Novaci.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: