3 activităţi pline de adrenalină pe care merită să le încerci

Viaţa nu este numai despre responsabilităţi casnice, job şi activităţi de relaxare precum ieşirile în oraş, shopping-ul sau fitness-ul. Pentru a te bucura cu adevărat de tot ceea ce îţi oferă viaţa este important să faci din când în când şi lucruri ceva mai ieşite din comun.

Se spune că zonă de confort este de multe ori sursa problemelor uzuale din viaţa noastră. Nemulţumiri, frustrări, temeri, toate se pot învinge atunci când renunţăm la a ne limita. Într-adevăr, ieşirea din zona de confort poate fi destul de inconfortabilă, cel puţin la început. Totuşi, trebuie să ştii că dintre cele mai frumoase lucruri pe care viaţa are să ţi le ofere, o bună parte se afla în afara zonei de confort.

Foarte multe persoane iubesc să iasă din zona de confort încercând activităţi pline de adrenalină. Unele se încadrează la categoria sporturi extreme, în timp ce altele pot fi testate chiar şi de cei care nu vor să se avânte încă în lumea sporturilor extreme.

Desigur, este important să alegi astfel de activităţi doar dacă îţi doreşti cu adevărat. Nu este o idee bună să te forţezi să faci lucruri care nu îţi aduc niciun fel de bucurie sau beneficiu.

Dacă îţi doreşti să ieşi din zona de confort şi să încerci activităţi pentru pasionaţii de adrenalină, iată ce merită să încerci:

Experienţa de raliu

Unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii urmăresc curse de raliu, Formula 1 sau NASCAR este senzaţia incredibilă de adrenalină care se afla în centrul acestor activităţi. Bineînţeles, cursele de maşini şi raliurile nu sunt lucruri pe care să le încerci pe cont propriu, deoarece pot fi extrem de periculoase.

Totuşi, dacă îţi doreşti să experimentezi senzaţia unei maşini puternice şi senzaţia de pilot de curse, există metode prin care poţi face asta în siguranţă. Experienţa de raliu se poate achiziţiona de la firme specializate. În România, există deja mai multe astfel de firme, ce pun la dispoziţia clienţilor maşini, piste, instructori, piloţi şi toate condiţiile necesare pentru a experimenta raliul în siguranţă.

Bineînţeles, dacă vrei să conduci tu, trebuie să deţii permis de conducere categoria B şi să ai suficientă încredere la volan.

Dacă ai permis categoria A, poţi încerca experienţa de raliu motociclete. Din nou, siguranţă trebuie să fie primul loc. Asigură-te că ai casca motorbike potrivită, precum şi echipamentul de protecţie necesare. Căştile motorbike nu sunt un moft sau un accesoriu, ci sunt absolut esenţiale pentru siguranţă. Este important să alegi o cască motorbike rezistenta şi care să ţi se potrivească. Pe lângă căşti motorbike şi căşti de motociclete, ai nevoie şi de costum de raliu şi încălţăminte adecvată. 

Salt cu paraşuta

Saltul cu paraşuta este o activitate plină de adrenalină, pe care mulţi o admira la televizor sau în filmele preferate. În realitate, oricine se poate bucura de un salt cu paraşuta, în diverse zone din ţară, alături de instructori specializaţi şi în condiţii maxime de siguranţă.

Mulţi spun că o astfel de activitate da dependenţa şi se îndrăgostesc iremediabil de paraşutism după primul salt. Dacă îţi doreşti să încerci un salt cu paraşuta, există anumite contraindicaţii. Dacă suferi de boli cronice, eşti însărcinată sau suferi de afecţiuni neurologice, este posibil să nu poţi sări. Totuşi, cel mai bine este să te adresezi direct specialiştilor de la centrul de paraşutism pe care îl alegi.

Saltul cu paraşuta este un adevărat exerciţiu de curaj, aşa că nu te grăbi să îl faci dacă ai îndoieli sau dacă nu eşti încă sigur/ă că este ceea ce îţi doreşti.

Tir cu arma

Dacă vrei o experienţă plină de adrenalină, dar ceva mai puţin “scary” comparativ cu raliurile sau salturile cu paraşuta, atunci poţi încerca tirul cu arma. Tirul cu arma nu implică salturi de la înălţime, curbe periculoase sau viteze ameţitoare.

În cadrul unei sesiuni de tir cu arma te vei afla în prezenţa unui instructor, care îţi va explica tot ce ai nevoie pentru că tu să reuşeşti să tragi cât mai corect cu arma.

În majoritatea oraşelor mari vei găsi poligoane pentru a trage cu arma, iar preţurile sunt destul de prietenoase, în funcţie de tipul de armă ce ţi se va pune la dispoziţie şi numărul de cartuşe. Sfatul nostru este să ceri sfatul instructorilor de la poligon înainte de a achiziţiona un pachet de tir cu arma. Ei îţi pot spune ce este mai potrivit pentru începători, astfel încât tu să ai parte de cea mai bună experienţă.

Activităţile pline de adrenalină sunt o idee minunată pentru a ieşi din zona de confort. Totuşi, nu trebuie să faci astfel de activităţi dacă nu simţi că acestea ţi se potrivesc sau că îţi aduc bucurie. Alege întotdeauna tipurile de activităţi care se potrivesc personalităţii şi dorinţelor tale. În acest fel, te vei bucura de orice ai alege.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: