Juriștii CE Oltenia, la instanță, pentru sporuri

Spor de mobilitate obținut în instanță de un alt salariat al Complexului Energetic Oltenia. Raymond Ștefănescu lucrează în cadrul Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă, fiind consilier juridic.

Pentru deplasările în sălile de judecată, el a solicitat să-i fie achitat sporul de mobilitate de 5%, începând cu data de 09.10.2017. Ștefănescu a susținut că, în ultimii ani, a reprezentat societatea în peste 300 de litigii în țară, fără a primi acest spor, deși alți colegi beneficiază de bonusul salarial.

Trebuie spus că sporul se acordă, prin negociere, salariaților care, prin natura atribuțiilor, au obligația să presteze muncă în alte localități, în afara societății, în procent de 1-5% din salariul de bază.

Compania a cerut respingerea acțiunii. Motivul: sporul se acordă diferențiat, în baza unei negocieri între salariat și angajator. Iar cum acest lucru nu s-a întâmplat, Tribunalul Gorj a respins acțiunea.

Marți, 6 iulie, Curtea de Apel Craiova a admis apelul juristului CE Oltenia. „Admite în parte cererea. Obligă pârâtul la plată către reclamant a contravalorii sporului de mobilitate de 1% din salariul de bază, începând cu data de 09.10.2017 și până la data intrării în vigoare a CCM pentru anii 2020-2022, sumă actualizată cu rata inflaţie la data plăţii efective și dobânda legală calculată de la data scadenței și până la data plăţii efective. Definitivă”.

Și nu este singurul caz. Zilele trecute, un alt jurist a câștigat acest spor tot la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 3,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: