Condamnare pentru Vâlcov la Înalta Curte. Urmează una şi la Târgu Jiu?

Proaspătul consilier al premierului Viorica Vasilica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat joi la o pedeapsă de 8 ani cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, asta în condiţiile în care cel supranumit „creierul” PSD mai are pe rol un proces de corupţie la Tribunalul Gorj şi unul la Tribunalul Dolj.

Pedeapsa uriaşă a fost dispusă de instanţă într-un dosar în care fostul primar de la Slatina e acuzat de DNA că percepea un comision de 20% de la firme de construcţii care aveau lucrări pe raza oraşului sau în judeţul Olt. Lucrările vizau în special extinderea unor lucrări la reţele de apă şi canalizare. Şi pentru ca lucrările să meargă strună, Vâlcov plătea lunar 1000 de lei unui angajat de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt pentru a se asigura că nu întâmpină probleme în obţinerea unor avize şi aprobări, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Gorj.

După pronunţarea verdictului, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că are senzaţia că „suntem vânaţi într-o manieră incalificabilă”, el considerând că nu există probe care să ducă la condamnarea lui Vâlcov. Cu toate acestea, instanţa a dispus confiscarea de la consilierul lui Dăncilă a sumei de 6,2 milioane lei, bani pe care acesta i-a primit ilegal de la denunţătorii săi, pentru recuperarea banilor fiind menţinut sechestrul asigurator atât pe mai multe proprietăţi ale inculpatului, cât şi pe tablouri, lingouri de aur şi alte bijuterii găsite la locuinţa acestuia.

Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: