Pedepse mai mari pentru gaşca lui Stăncioi. Au furat bijuterii, bani şi ceasuri de lux!

Judecătoria Târgu Jiu a dispus pedepse mai mari pentru Petre Stăncioi şi cei care l-au ajutat în urmă cu doi ani în comiterea unor jafuri spectaculoase. O rudă a actualului primar de la Rovinari, omul de afaceri Cristi Nicolae Crăc, şi avocata Anca Dondera au reclamat la poliţie dispariţia seifurilor cu bijuterii, ceasuri de lux şi diverse sume de bani, hoţii intrând în vilele acestora în ciuda sistemelor de protecţie şi monitorizare.

În vara lui 2017, aceeaşi instanţă a dispus pedepse pentru inculpaţi, dar Curtea de Apel Craiova a decis în toamnă rejudecarea dosarului la Târgu Jiu, ajungându-se acum la pronunţarea unor condamnări mai mari pentru gaşca fostului patron al clubului FTE, cel care la începutul anilor 2000 incendia maşini sau apartamentele unor ofiţeri de poliţie din Târgu Jiu care îi deranjau interesele.

Conform sentinţei de acum, Petre Stăncioi ar avea de executat 5 ani şi 2 luni de închisoare, din care se scade arestul la domiciliu dintre 28 ianuarie 2016 şi 24 mai 2016, precum şi arestul preventiv dispus de pe 14 iunie 2016 până în prezent. Stăncioi a rămas în spatele gratiilor în această perioadă după ce, când era în arest la domiciliu, a fugit de acasă, fiind căutat de poliţişti vreo două săptămâni pentru a i se lua urma.

O pedeapsă similară cu a sa, de 5 ani şi 2 luni, a fost dispusă şi pentru Constantin Viorel Stăniloiu, un colaborator al lui Stăncioi. O pedeapsă de 4 ani a primit şi Valentin Aron Bubăciosu, şi el şi Stăniloiu fiind în arest preventiv de pe 1 septembrie 2017. Un alt inculpat din dosar, Bogdan Constantin Căzănel, a fost condamnat la 1 an cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care el are de prestat şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Râmnicu Vâlcea.

Constantin Vâlceanu, în schimb, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare, executarea fiind suspendată tot pentru 2 ani şi tot cu 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, dar la Primăria Târgu Jiu. Un alt inculpat, Ion Roşca, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare mai mic, de doar 2 ani, timp în care şi el are de executat 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Târgu Jiu.

DESPĂGUBIRI

În privinţa despăgubirilor, instanţa a dispus la cererea avocatei Anca Dondera ca pe toate bunurile mobile ale inculpaţilor să fie instituită măsura sechestrului asiguratoriu în vederea recuperării prejudiciului, sumele pe care le au de restituit hoţii nefiind deloc mici. „Admite în parte acţiunea civilă a părţilor civile Crăc Nicolae Cristi, şi Crăc Cristina, şi obligă, în solidar, inculpaţii Stăncioi Petre şi Stăniloiu Constantin Viorel, la plata către aceştia a sumei de 70.000 de lei cu titlu de daune materiale şi în solidar inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Roşca Ion şi Vâlceanu Constantin la plata sumei de 500 lei. Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Dondera Anca, şi obligă, în solidar, inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Bubăciosu Aron Valentin, Roşca Ion, Vîlceanu Constantin şi Căzănel Bogdan Constantin la plata către aceasta a sumei de 70.000 de lei cu titlu de daune materiale”, a decis instanţa, verdictul nefiind nici de această dată definitiv.

Galerie foto


Vizualizări: 1,929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: