Condamnare în dosarul cumnatului lui Ponta

Încă un director trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care este vizat și Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, dar și fostul deputat Sebastian Ghiță, a fost condamnat cu suspendare după ce a ales să recunoască faptele de care este acuzat.

Dumitru Pantea, fost director la Hidro Prahova, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul de luare de mită disjuns din ancheta care i-a vizat pe Herțanu și Ghiță, dar și pe Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova și pe fiul acestuia, Vlad Cosma, fost deputat PSD. „Condamnă pe inculpatul Pantea Dumitru la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. (...) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 2 ani pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, (...) dispune confiscarea sumei de 50.400 lei”, a decis instanța.

O pedeapsă similară a luat la începutul anului și fostul manager al proiectului, Ionuț Ionescu, care, de asemenea, a recunoscut acuzațiile ce îi sunt aduse. Între timp, dosarul care îl vizează pe cumnatul lui Ponta încă nu a fost finalizat pentru a fi trimis un rechizitoriu în instanță, de cercetări ocupându-se inițial Mircea Negulescu, procurorul care acum nu mai este în magistratură după ce a fost dat afară de plenul Consiliului Superior al Magistraturii. (G.I.)

Vizualizări: 1,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: