Condamnat după ce a tăiat arbori din pădure

Un tânăr de 29 de ani din Baia de Fier a fost condamnat de judecătorii din Novaci după ce a fost acuzat că a tăiat mai mulţi arbori în mod ilegal de pe raza Ocolului Silvic Polovragi. Nicolae Spînu a fost găsit vinovat de acuzaţiile formulate la adresa sa şi a primit o pedeapsă care nu este însă cu executare.

„Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia (…). Pedeapsa de 6 luni închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furtul de arbori din păduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire şi din vegetaţia forestieră din afara fondului forestier naţional (…). Contopeşte cele două pedepse şi stabileşte pedeapsa rezultantă de 8 (opt) luni închisoare în sarcina inculpatului Spînu Nicolae”, se arată în decizia instanţei.

Executarea pedepsei a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, inculpatul fiind obligat să achite şi 1500 de lei cheltuieli de judecată.

Vizualizări: 2,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: