Nicăieri nu-i ca la închisoare! Mandat pentru hoţul cu cagulă din Rovinari

Tânărul din Rovinari care săptămâna trecută a comis un furt la un magazin din oraş, împreună cu un amic de-al său, la doar câteva zile după ce a ieşit din puşcărie, a ajuns din nou în spatele gratiilor.

Nelu Gabriel Vancea îşi va petrece toată luna iulie „la răcoare” nu doar pentru că este recidivist, ci şi pentru că în comiterea furtului s-a folosit de o cagulă, în speranţa că nu îi va fi recunoscută identitatea. Poliţiştii îl au însă de client de mai mulţi ani şi nu le-a fost greu să dea de urma lui, acum instanţa de judecată emiţând un mandat de arestare pe numele individului de 23 de ani.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Vancea Nelu Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.07.2018 până la data de 31.07.2018 inclusiv. (…) Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă cu privire la inculpatul Vancea Nelu Gabriel în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri”, a decis instanţa de judecată.

Pentru 180 de pachete de ţigări, Vancea s-a ales nu doar cu un nou dosar pe numele său, ci şi cu şanse mari de a executa şi pedepsele anterioare pe care le-a primit pentru alte furturi sau tâlhării în care a fost implicat. Pe 19 iunie, magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au admis una dintre cererile prin care Vancea solicita să fie pus în libertate, în condiţiile în care avea de executat 5 ani şi 3 luni de închisoare, iar în spatele gratiilor era din aprilie 2015.

Într-unul dintre dosarele în care a primit condamnare, acesta era în fruntea unei grupări formate din opt hoţi, toţi condamnaţi de instanţe, printre victimele acestora fiind firma fostului primar Dorin Filip, de la Rovinari, dar şi cea a deputatului Dan Vîlceanu. În cazul fostului primar, pagubele au ajuns la peste 2.200 de lei, în timp ce pentru politicianul liberal prejudiciul a fost mult mai mare, de aproape 20.000 de lei. Verdictul de arestare preventivă a lui Vancea dat acum de judecători nu este definitiv, putând fi contestat de acesta în zilele următoare.

Vizualizări: 2,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: