Condamnat la închisoare după ce a pipăit mai multe eleve

Un profesor de sport a fost condamnat la 2 ani și trei luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere după ce ar fi agresat sexual mai multe eleve.

Încă din 2018, mai multe adolescente l-au acuzat pe dascălul din Alba că le pipăie în timpul orelor şi că le pune întrebări obscene: "Ne întreba dacă ne spălăm în zonele intime, de câte ori o facem", a afirmat, la vremea aceea, pentru Digi24, una dintre eleve. Profesorul a fost cercetat în alte două dosare pentru "purtare abuzivă", după ce ar fi agresat fizic și verbal mai mulți elevi. 

Mai mulți părinți ai unor elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică, în anul 2018.


Elevă: "M-am accidentat la picior, iar acesta mi-a pus mâna pe fund. Şi m-am mai accidentat o dată la spate, iar acesta mă pipăia pe picioare şi efectiv îmi strângea picioarele şi făcea ca un fel de semne obscene. Şi nu înţeleg de ce. La fetele din clasă se întâmplă de multe ori să mai pună mâna pe orice parte a corpului pe care nu ar fi ok să pună mâna şi ne pune întrebări intime la care noi nu răspundem. Dacă ne spălăm la... zonele intime şi dacă... nu ştiu, de câte ori o facem", afirmaţiile sunt făcute în anul 2018.

La vremea respectiva, profesorul a negat acuzaţiile.

"Reporter: Deci nu e adevărat nimic?

Profesorul acuzat: Este ceva, un pic de adevăr este. Cam 10%.

Reporter: Care este partea de adevăr? Profesorul acuzat: Partea de adevăr este că m-am apropiat de o elevă ca şi o felicitare...a fost bolnavă o vreme, pe urmă a venit la oră şi mi-a zis că poate să facă educaţie fizică şi atunci i-am pus mâna pe umăr şi i-am zis: Bravo!”, conform digi24.

Un an mai târziu, în martie 2019, bărbatul a fost trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor.




 

"În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani", transmiteau, la acel moment, procurorii Parchetului pe lângă Judecătoria Alba Iulia, potrivit digi24.

Vizualizări: 1,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: