Condamnat pentru mita dată polițistului

Un șofer a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a încercat să mituiască un polițist de la Rutieră.

Totul s-a întâmplat pe data de 29 ianuarie, anul trecut, la Târgu Jiu, când șoferul unei autoutilitare marca Opel Vivaro a fost oprit pentru control, pentru că nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni.

Polițistul i-a adus la cunoștință că îl va sancționa contravențional, reținându-i permisul de conducere, cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile, context în care bărbatul i-a oferit, cu titlu de mită, o sumă de bani în interiorul poliței de asigurare auto.

Agentul de poliţie a refuzat să primească mita de 100 de lei, anunţând organele de urmărire penală. Toată această scenă a fost surprinsă de camera video „body cam” montată pe uniforma de serviciu a polițistului, imaginile contribuind la administrarea probatoriului în cauză.

„Astfel, din înregistrarea audio-video rezultă că inculpatul i-a solicitat martorului (...), pasager în autoutilitara condusă de inculpat, să-i dea polița de asigurare, după care inculpatul a introdus o bancnotă în interiorul poliței de asigurare, pe care a înmânat-o agentului de poliţie”, au stabilit anchetatorii.

Șoferul din Vâlcea nu are antecedente penale. În timpul procesului de la Tribunalul Gorj, acesta a recunoscut fapta și a fost condamnat cu suspendare.

În plus, bărbatul va trebui să muncească și două luni în folosul comunității, dar sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 2,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: