„Criminalul cu mistria” vrea să fie liber

Un bărbat din Târgu Jiu, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor calificat, vrea să fie liber. Nicolae Bonculescu a depus a treia cerere de liberare condiționată.

În 2004, la două luni după ce a ieșit din pușcărie, Bonculescu și-a ucis concubina. I-a tăiat gâtul cu o mistrie și a abandonat cadavrul pe un teren viran. În seara următoare, bărbatul a pus trupul femeii într-un sac și l-a ascuns în fân, în grajdul unchiului său, din cartierul Obreja. Acesta din urmă a alertat autoritățile.

Nicolae Bonculescu avea 33 de ani când a ajuns după gratii. Acum vrea să guste din nou aerul dulce al libertății. Instanța nu a fost însă de acord cu cererea târgujianului.

„Respinge contestația formulată de contestatorul condamnat Bonculescu Nicolae. Definitivă”, a decis, zilele trecute, Tribunalul Gorj.

Deși bărbatul a executat trei pătrimi din pedeapsă, acest aspect nu este suficient pentru a fi pus în libertate. Instanţa a ținut cont și dacă deținutul a fost stăruitor în muncă, disciplinat şi dacă a dat dovezi temeinice de îndreptare, analizându-i inclusiv comportamentul anterior încarcerării și antecedentele penale.

Cum pe întreaga durată a executării pedepsei individul a avut un comportament oscilant, fiind sancționat de 5 ori pentru fapte care implică violenţa și recompensat de 17 ori, instanţa de fond a apreciat că acesta nu s-a îndreptat şi nu se poate reintegra în societate.

„Petentul condamnat este recidivist şi a beneficiat de liberare condiționată o dată, fără să-și îndrepte comportamentul, din contră a săvârșit o infracțiune foarte gravă de omor calificat, iar pe parcursul executării pedepsei a fost sancționat pentru fapte violente (lovirea altor deținuți), prin urmare perioada petrecută în detenţie nu este suficientă pentru formarea unei atitudini corecte a condamnatului faţă de ordinea de drept şi faţă de normele de convieţuire socială”, a motivat instanța de fond, care a respins cererea de liberare condiţionată.

Bonculescu a contestat decizia, dar Tribunalul Gorj a respins-o ca nefondată.

Vizualizări: 3,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: