Condescu și Ciobotărică îi dau replica lui Călinoiu. „E politica nesimțirii”

Ion Călinoiu i-a făcut iresponsabili pe Marin Condescu și Laurențiu Ciobotărică, iar replica acestora nu s-a lăsat așteptată. Fostul lider al PSD Gorj a încercat să acrediteze ideea că falimentul echipelor de fotbal, handbal și baschet a fost cauzat de cei doi, deși el și colegii lui din partid erau la butoane de ani buni în momentul în care s-a ajuns la insolvență. „Călinoiu a trecut pragul nebuniei”, a spus Marin Condescu. „Era normal să mă gândesc mai întâi la redresarea CE Oltenia”, a spus și Ciobotărică.

„Sportul a fost pus pe butuci de niște iresponsabili. Măsura de tăiere a finanțării de la CEO, adoptată în mod subiectiv de oameni iresponsabili, cum a fost Ciobotărică, susținută de guvern. Ciobotărică avea interesele lui, o parte din partenerii sociali i-au cântat în strună, a fost foarte ușor pentru ministru să spună: nu sponsorizăm”, este declarația lui Călinoiu care a stârnit controverse.

Ciobotărică, surprins de atenția lui Călinoiu

Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, a fost surprins să afle că mai este în atenția politicienilor locali: „Observ că oamenii din Gorj încă nu m-au uitat și mă bucur să văd asta. Așa cum am declarat și la momentul respectiv, și acum cred că decizia de a nu mai finanța sportul a fost una bună, având în vedere situația financiară a companiei la acel moment. Era normal să mă gândesc mai întâi la redresarea companiei și după aceea la sport. Eu nu am fost și nu sunt politician, ca să pot gândi ca domnul Călinoiu”.

Ciobotărică nu înțelege de ce problema finanțării sportului nu a fost rezolvată între timp. „Nu mai sunt director general la CEO de peste un an, am plecat din companie de o jumătate de an și constat că situația finanțării sportului este aceeași și astăzi. Am vrut să aduc compania pe drumul cel bun și consider că a fost o măsură corectă. Rezultatele ulterioare ale companiei confirmă acest lucru. Dacă pentru asta sunt considerat «iresponsabil» nu pot decât să mă bucur. Totuși, în această perioadă de timp, chiar nu s-a găsit o altă soluție pentru finanțarea sportului gorjean?”

Condescu: „I-a picat întunericul peste minte de tot”

Cel mai surprins a fost Marin Condescu, șocat să afle că este considerat vinovat și pentru falimentul echipelor de handbal și baschet, cu care nu a avut nicio legătură. „Este un om care a trecut în pragul nebuniei și nesimțirii. Să vrei să păcălești o lume întreagă, când se vede în acte ce s-a întâmplat între ianuarie 2014 până în octombrie 2016! Asta e politica nesimțirii, dar la el nu este nimic neobișnuit. I-a picat întunericul peste minte de tot. Dacă aruncă vina pe alții, omul este deja pe altă parte”, a spus Condescu, care îl consideră pe Călinoiu un om de nimic.

„El nu a făcut altceva decât să distrugă sistematic peste tot pe unde a fost. Cu milioane de euro cheltuite de el și pe unde a dus banii”, a spus Călinoiu despre Condescu.

Vizualizări: 2,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: