Condiţii mizere la ştrandul de la Stadion

Canicula se pare că a pus stăpânire şi pe Municipiul Tg-Jiu iar gradele din termometre au crescu considerabil în ultima perioadă. Din dorinţa de a se răcori, târgujienii, cu mic cu mare, iau drumul ştrandurilor însă condiţiile de aici lasă de dorit. În această situaţie se află ştrandul Stadionului Municipal unde nu s-a mai făcut nici o îmbunăţăţire de ani de zile, însă cu toate acestea tinerii vin aici pentru că preţurile sunt la jumătate faţă de alte piscine din oraş. În ciuda condiţiilor mizere, ştrandul de la Stadion a primit avizul de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

În vreme de caniculă târgujienii fug de aglomeraţia din oraş şi de temperaturile ridicate din locuinţe şi merg să se răcorească la ştrand. De multe ori ei nu sunt foarte inspiranţi atunci când îşi aleg locaţia pentru a face baie cum este şi cazul ştrandului de la Stadion. Aici nu s-au mai făcut amenajări de ani de zile, iar condiţiile oferite lasă de dorit. Plaja nu este amenajată şi e acoperită de ierburi, iar gunoiele sunt depozitate în imediata apropiere a locului unde târgujienii se scaldă şi se bronzează. Mai mult decât atât grupurile sanitare sunt insalubre neexistând apă curentă şi nici sistem de închidere. Ştradul are în dotare şi un centru sanitar , însă dacă cineva se simte rău nu poate beneficia de asistenţă medicală pentru că acesta este închis cu lacătul. Cei care vin aici sunt nemulţumiţi de condiţii dar se bucură de faptul că taxele de intrare sunt la jumătatea celor de la alte piscine din Tg-Jiu. „Condiţiile sunt aşa cum sunt, dar venim să ne răcorim. Nu suntem mulţumiţi, dar ce să facem, este mai ieftin şi venim aici, facem baie, ne bronzăm şi plecăm acasă. Nici plaja nu este prea stălucită, dar decât să stam în casă mai bine venim şi aici”, spune unul dintre curajoşii veniţi la ştrandul cu pricina.
În ciuda faptului că nu s-a făcut nicio îmbunătăţire la acest strand şi condiţiile lasă de dorit, Direcţia de Sănătate Publică a dat avizul igienico-sanitar de funcţionare. „ În fiecare an ştrandul de la Stadion venea la avizare la Direcţia de Sănătate Publică. Am înţeles că deja anul acesta s-a deschis şi acolo sezonul, iar conform noilor metode de autorizare se fac declaraţii pe propria răspundere la Camera de Comerţ şi Industrie Gorj. De obicei au primit avize şi nu au pus probleme legate de igienă şi modul de asigurare a condiţiilor”, a declarat Elena Piţian purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj . Situaţia de acum este generată de faptul că ştrandul trebuia să fie preluat de Primăria Municipiului Tg-Jiu sau de Consiliu Judeţean lucru care nu s-a întâmplat deocamdată, evident, din lipsa fondurilor.


Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: