Conducerea societății care administrează groapa de gunoi, anchetată penal

Conducerea societății care administrează groapa de gunoi a municipiului Târgu Jiu este anchetată penal, după ce un localnic a făcut o plângere la Poliție, la Serviciul de Arme și Substanțe Periculoase, pentru că sănătatea sa și familiei sale este afectată.

„Am făcut o plângere penală pe persoană fizică, deoarece consider că îmi sunt aduse prejudicii sănătății mie și familiei mele și nu pot să stau cu mâinile în sân pentru că nu am fi ajuns aici, dacă nu am fi văzut implicarea operatorului economic și a autorităților.

Am solicitat urgentarea soluționării cazului la Judecătoria Târgu Jiu deoarece ancheta trenează și a fost acceptată solicitarea de a se urgenta și s-a dat termen până pe 1.07.2023.

Poliția a fost de câteva ori și a făcut câteva determinări cu Agenția de Protecția a Mediului, dar nu mirosea atunci. Am cerut să facă proba cu funcționarea instalației de tratare a levigatului, deoarece atunci apar probleme“, a spus Gheorghe Ularu, vicepreședintele Asociației „Slobozia vrea aer curat“.

Organizația a contestat în instanța de judecată deschiderea unei noi celule și groapa de gunoi ar putea fi închisă, dacă instanța de judecată le dă dreptate cetățenilor: „Am contestat autorizația pentru deschiderea celulei 3, pentru a arăta că lucrurile nu au fost făcute așa cum trebuie din momentul ce a fost deschisă această groapă de gunoi“.

Vizualizări: 1,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: