Dosarul accidentului de la Jilț: cer despăgubiri de milioane de euro

Avocatul Adrian Cuculis dă noi detalii din dosarul în care trei angajați ai CE Oltenia și-au pierdut viața, iar alte zece au fost rănite, în accidentul petrecut în cariera Jilț. Familiile celor implicați în accident au depus cereri de constituire ca parte civilă solicitând despăgubiri în valoare de 2,7 milioane de euro.

Raportul de expertiză în dosar ar trebui să fie depus până pe 15 martie. 

Primele verificări arată că tancheta a căzut în gol aproximativ trei metri. Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.  Cei trei angajați ai CEO au murit asfixiați, au arătat medicii legiști.


“Cumva deja se cristalizează faptul că tanchetele erau mai mult decât uzate, dar doar prin prisma întrebărilor adresate experților prin obiective. La prima vedere se pare că mașina ar fi “sărit din viteză” în timp ce urca dealul (presupusul drum tehnologic) și nici frânele nu erau corespunzătoare, ceea ce a dus la răsturnarea tanchetei. Termenul de depunere pentru raport este 15 martie, un termen nerealist totuși, însă un termen ce pune presiune pe anchetă”, a declarat presei, avocatul părților vătămate, Adrian Cuculis.

Vizualizări: 4,668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: