Polițist local, judecat pentru purtare abuzivă

Un polițist local din Târgu Jiu a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după un conflict avut cu fostul său socru. Polițistul local are antecedente penale și acum doi ani a trecut printr-o tragedie, când soția sa, avocată, a murit într-un accident rutier, având și fetițele gemene în mașină.

După decesul femeii, între părinții acesteia și bărbatul rămas văduv au existat mai multe conflicte, legate și de programul de vizitare al fetițelor.

Socrul a mers la parcul de la Coloana Infinitului, pentru că știa că acolo își face serviciul polițistul local, dorind să aibă cu acesta o nouă discuție legată de copii. A parcat mașina la Fabrica de Confecții, acolo unde fostul ginere l-ar fi luat la bătaie. Spune că l-a prins de piept și l-a trântit pe sol, după care l-a lovit cu piciorul în membrul inferior drept.

“Imediat după agresiune, inculpatul a părăsit locația în fugă, fiind observat de martorul ##, care trecea cu autoturismul prin zonă și căruia persoana vătămată i-a făcut semn să oprească, relatându-i cele întâmplate. Martorul ## a declarat că în data de 19.11.2021, în jurul orei 08:15, în timp ce se deplasa cu autoturismul prin zona fostei fabrici de confecții din Tg-Jiu, a observat un polițist local care a traversat în fugă strada spre Parcul Coloanei Infinitului, dar și un alt bărbat, care i-a făcut semn să oprească. Martorul a observat că persoana vătămată prezenta răni sângerânde la nivelul mâinilor, genunchilor și spatelui și i-a relatat că fusese agresat fizic de fostul ginere, cu care dorise să discute despre programul de vizită al nepoatelor sale. A mai arătat martorul că în tot acest timp, polițistul local afirma către victimă „Păcat că nu suntem în alt loc că îți arătam eu!", însă nu l-a auzit să spună că dacă ar fi avut armament în dotare ar fi împușcat persoana vătămată”, se arată în documentul de la instanță.

Celălalt polițist local care era de serviciu a declarat că a văzut când colegul lui a părăsit parcul, dar nu a văzut altercația.

Polițistul local acuzat de purtare abuzivă a spus că fostul lui socru s-a împiedicat. “Cu ocazia audierii, inculpatul a declarat că în data de 19.11.2021 a refuzat să poarte discuții cu persoana vătămată, care l-a urmărit pe traseul de la domiciliu până la școala unde a lăsat minorele, iar ulterior l-a observat lângă autoturismul său, pe care îl parcase în apropiere Parcului Coloanei Infinitului, unde își desfășura activitatea ca polițist local. Inculpatul a susținut că, în momentul în care a strigat persoana vătămată, aceasta s-a întors și s-a împiedicat, căzând pe burtă în umăr, după care s-a ridicat singură și a plecat de la fața locului. Inculpatul a negat că a părăsit incinta parcului, susținând că deși a intenționat să ajute persoana vătămată să se ridice, nu a mai fost nevoie de intervenția sa, întrucât s-a ridicat singură. De asemenea, inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptei, negând că ar fi agresat fizic persoana vătămată”, arată documentul de la instanță.

Judecătoria Târgu Jiu a decis la finalul lunii trecute că poate începe judecata în acest caz, urmând a fi stabilită vinovăția sau nevinovăția polițistului local.

Vizualizări: 3,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: