Conferinţă Dan Puric, la Târgu Jiu

Actorul Dan Puric va susţine pe 28 noiembrie, la Târgu Jiu, conferinţa „Jertfa unirii noastre”. Conferinţa va avea loc de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Dan Puric le va vorbi oamenilor despre credinţă, despre cei 100 de ani care au trecut de la Marea Unire, despre cum poate fi distrus un neam. „Am avut sentimentul clar că noi, ca români, am fost loviţi. Noi creştineşte, am întors şi celălalt obraz şi am fost loviţi şi acolo. Ţara aceasta trebuie să se ridice pentru că a fost lovit obrazul lui Hristos. Trebuie să ne ridicăm. E un exerciţiu de verticalitate. Crucea poporului român nu este cea a tâlharului din stânga, ci a tâlharului din dreapta. Noi am suferit, ca popor, cu sens. Execuţia lui Brâncoveanu a durat un sfert de oră. Apoi, cei prezenţi la execuţie au mâncat. Tu, să nu renunţi la credinţă, este cea mai mare mărturisire a credinţei. Nu cred că un popor poate să clacheze în faţa acestor bătăuşi”, a spus într-o conferinţă actorul.

„Anul centenar a fost foarte bine pregătit de cei care nu iubesc România, nu de cei care o iubesc.  Vă gândiţi cumva că cei de acum 100 de ani, care au intrat sub glie, acele sute de mii, au murit pentru redefinirea noastră ca familie sau pentru redefinirea noastră ca stat?  E ciudat că tocmai în Anul Centenarului s-au pus în discuţie asemenea probleme. A distruge coerenţa unui neam face parte din actul de cucerire. N-aţi simţit o stare de sugrumare a acestei ţări, în ultimii 30 de ani. Etapizat. Nu vi s-a părut absurd că acum 10-15 ani cineva punea o problemă absurdă, problema icoanelor? Asta era problema lui?”, a mai spus scriitorul.

Vizualizări: 1,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: