Conferința la UCB. Rolul cărbunelui, discutat cu mai-marii din energie

Universitatea "Constantin Brâncuși" (UCB) din Târgu Jiu va organiza în data de 2 iunie o conferință care va avea ca temă "Rolul Cărbunelui în mixul energetic românesc în perioada 2016-2050". La discuții vor lua parte nume importante din sectorul energetic și dintre factorii de decizie de la nivel central. Discuțiile sunt de mare interes mai ales că în Gorj aveam cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune.
Conferinţa organizată de conducerea UCB va avea ca subiecte de dezbatere aspecte legate de resurse energetice, capacități de producție a energiei pe cărbune, politici energetice, piața de energie, securitate energetică, eficiență energetică, desfășurarea activităților în condiții de conformare la reglementările de mediu. "Sectorul energetic românesc traversează o perioadă de mari oportunități. În prezent, sunt în desfășurare, pe agenda publică, dezbateri legate de Strategia energetică a României pentru perioada 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, de modificare a Legii energiei electrice și a gazelor naturale, precum și aspecte legate de funcționarea centralelor electrice pe cărbune în condițiile decarbonării sectorului energetic. Conferința își dorește să analizeze rolul cărbunelui în contextul adoptării Acordului de la Paris, la finele anului trecut, pentru combaterea schimbărilor climatice și încălzirii globale prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în special a emisiilor de CO2. Având în vedere importanța subiectului, considerăm că aceste probleme ar trebui luate în considerare și la nivel național, pentru viitorul securității și independenței energetice a României", au anunțat organizatorii printr-un comunicat de presă.
În cadrul acestei sesiuni de discuții, directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia, Ionel Ilie, va vorbi despre piața de energi, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, despre rolul cărbunelui în mixul energetic. Rodin Traicu care face parte din comisia pentru industrii și servicii și secretar al comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților privind situația CE Oltenia și CE Hunedoara va vorbi despre Uniunea Energetică a Europei Centrale și de Est pentru integrarea regională și securitatea în alimentarea cu energie. Vor mai fi prezenți la această conferință Corneliu Bodea de la Adrem Invest, Mircea Bostan de la European Association for Coal and Lignite Euracol. Concluziile acestor discuții vor fi transpuse într-un document în baza căruia vor fi făcute propuneri pentru noua strategie energetică a României.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: