Transport gratuit pentru elevii Liceului Tehnologic din Ţicleni

Liceul Tehnologic din Țicleni vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu trei clase de a IX-a pentru anul școlar 2016-2017. Elevii au la dispoziţie câte o clasă pentru fiecare filieră de învăţământ: teoretică, tehnologică, dar și vocațională. Absolvenții de clasa a VIII-a care decid să urmeze cursurile liceale la acest liceu vor avea parte de multe facilităţi oferite de unitatea şcolară. Un aspect important este că toți elevii beneficiază de transport gratuit de acasă la şcoală şi invers.

Liceul Tehnologic din Țicleni a luat fiinţă în anul 1973, şcolarizând în prezent peste 300 de elevi în domeniul real, uman şi tehnic. Baza materială modernă asigură condiţiile necesare unui proces instructiv-educativ de calitate, fiind în permanenţă adaptată cerinţelor impuse de piaţa forţei de muncă. Directorul unităţii şcolare, Mihai Istrate, a explicat de ce absolvenţii de gimnaziu ar trebui să opteze pentru Liceul Tehnologic Țicleni. "Avem o ofertă diversificată pe toate cele trei filiere de învăţământ. Considerăm că ne ridicăm la nivelul anilor 2000. Şcoala noastră este pregătită din punct de vedere al cadrelor didactice şi din punct de vedere material. În ultimul timp au avut loc o serie de reabilitări şi dotări, astfel încât la ora actuală elevii, absolvenţii de clasa a VIII-a, pot găsi la Liceul Tehnologic Țicleni cele mai moderne condiţii de învăţământ din judeţ. Avem toate sălile de clasă dotate cu mobilier nou, laboratoarele sunt reabilitate, avem cabinet de informatică, de multimedia, un amfiteatru foarte bine pus la punct, bibliotecă, sală de sport renovată complet, cu toate facilităţile. Baza sportivă, finalizată anul trecut, cu cele două terenuri sintetice şi tribune cu capacitate de 800 de locuri. Sperăm ca până la începerea anului şcolar următor să reușim să demarăm și lucrările de reabilitare a căminului liceului. Oferim transportul gratuit pentru elevii noștri, pe cinci rute. Transportul este pus la dispoziție de către agentul economic din zonă cu care avem încheiat un parteneriat", a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni.

Oferta educațională
Pentru anul școlar viitor, la Liceul Tehnologic Țicleni au fost înființate trei clase de a IX-a liceu, dar și o clasă mozaic de școală profesională. "În oferta educațională pentru anul școlar 2016-2017 avem clase de a IX-a, câte una pentru fiecare filieră de învățământ. Astfel, avem pe filiera teoretică, profilul uman, specializarea Filologie, 28 de locuri. Pe filiera tehnologică, la profilul tehnic, avem în domeniul Electronică și Automatizări profilul Operator Tehnică de Calcul, 28 de locuri și pe filiera vocațională, la profilul sportiv avem 28 de locuri în specializarea Instructor Sportiv. La școala profesională avem o clasă mixtă, 14 locuri la specializarea Operator la Extracția, Tratarea, Transportul și distribuția gazelor și alte 14 locuri la specializarea Operator sonde", a mai spus directorul Liceului Tehnologic din Țicleni.

Şcoală de Maiştri şi Postliceală
Liceul Tehnologic Țicleni mai are în oferta educațională și o școală de maiştri. Pentru anul şcolar viitor va fi înființată o clasă pe specializarea maistrul mecanic la exploatarea, întreținerea și repararea utilajelor și echipamentelor de foraj extracție. 28 de locuri sunt disponibile la această specializare. Pe lângă liceu funcționează și o școală postliceală cu cinci calificări autorizate. Pentru anul școlar 2016-2017, conducerea unității invită persoanele interesate să se înscrie la cele două calificări noi, este vorba de tehnician echipamente periferice și birotică și cea de tehnician transporturi auto interne și internaționale, ambele cu 28 de locuri.

Galerie foto


Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: