Consilierul Banţa propune şcoli cu predare unică şi catalog virtual

Victor Banţa, unul din aspiranţii PNL la funcţia de primar la Târgu Jiu, propune un proiect educaţional pentru tinerii din Târgu Jiu. Este cel de-al doilea proiect pe care Victor Banţa îl propune în decurs de o săptămână, primul făcând referire la atragerea turiştilor. Banţa este unul din cei cinci candidaţi ai PNL la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu.

Proiectul educaţional intitulat ”12E” vizează 12 obiective prin care fiecare elev din municipiu să aibă acces la un cadru educaţional performant. Astfel, candidatul Banţa propune înfiinţarea unei şcoli Waldorf în care să se cultive voinţa, simţirea şi gândirea pentru fiecare categorie de vârstă şi se elimină suprasolicitarea elevului. Cea de-a doua propunere este pentru înfiinţarea unui Colegiu Naţional de Informatică, pe structura unei şcoli de prestigiu, transformarea unei şcoli din Târgu Jiu în şcoală cu predare numai în limba engleză, precum şi transformarea unei şcoli din municipiu într-o şcoală cu predare doar în limba rromani. ”Romii sunt oameni ca şi noi, dar lipsa unei educaţii şi ancorarea lor într-o mentalitate arhaică îi transformă în ”rejectaţi”. Ei trebuie să-şi câştige demnitatea prin educaţie, iar pentru asta trebuie ajutaţi”, spune Victor Banţa.

Premii pentru profesori şi elevi

O altă propunere vizează premii pentru elevii şi profesorii performanţi, dar şi o ierarhizare a valorilor. ”Forţa exemplului este cel mai puternic principiu educaţional. Vom restaura sistemul de valori în administraţia locală, aşa încât niciun tânăr să nu mai invoce acel ”se poate şi aşa” văzând incompetenţi, ”ştabi” în administraţie şi învăţământ”, spune Victor Banţa, consilier judeţean. Printre propunerile lui Victor Banţa se mai numără o atenţie sporită securităţii elevilor, reabilitarea şcolilor prin atragerea de fonduri europene, o alocare bugetară pe proiecte prin care părinţii să nu mai fie nevoiţi să finanţeze ”mascat” diferite activităţi şcolare. Victor Banţa propune chiar înfiinţarea unui catalog digital virtual care să permită atât profesorilor cât şi părinţilor să fie conectaţi mereu la adevăr.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: