Blocaj la Primăria Rovinari. Chivu a cerut ordonanţă preşedinţială!

Primăria Rovinari se află într-o situaţie critică. Funcţionarii publici, profesorii şi asistaţii social nu îşi vor putea lua banii la timp, din cauză că nimeni nu are drept de semnătură, după ce Laurenţiu Chivu şi-a pierdut mandatul. Acesta a contestat în instanţă încetarea mandatului, dar durează câteva zile până la o soluţie. Nici partidele nu se grăbesc să îl înlocuiască pe Chivu cu alt viceprimar cu atribuţii de primar.

Liberalii s-au întâlnit luni la Rovinari, însă nu au putut lua nici o decizie privind desemnarea unui nou viceprimar. Florin Ungureanu, cel care urma să fie propus pentru a-i lua locul lui Chivu, îşi cere scuze pentru situaţia în care se află administraţia locală. „Domnul Chivu a făcut o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care să sisteze ordinul prefectului. Noi ne-am întâlnit şi am luat act de această cerere de ordonanţă, iar în acest context trebuie să sistăm totul. Eu îmi cer scuze faţă de cetăţenii oraşului, faţă de profesori, de doctori, de funcţionari pentru că e o situaţie puţin acerbă. În acest moment, lucrurile sunt blocate, nu are nimeni drept de semnătură. Este o perioadă foarte grea pentru că pe data de 10 ale fiecărei luni sunt de dat salariile profesorilor, doctorilor, funcţionarilor, sunt proiecte pe fonduri externe în derulare, iar pe 10 ale lunii trebuia dat raportul cu lucrările care s-au făcut şi stadiul lor. Este un fapt care nu e generat de noi”, a declarat Florin Ungureanu, preşedintele interimar al PNL Rovinari.

La rândul său, prefectul Alin Văcaru consideră că Laurenţiu Chivu ar fi trebuit să se îndrepte împotriva PPDD, întrucât ordinul de suspendare a mandatului a fost emis din cauza excluderii sale din partid. „Luni, am primit la Prefectură o adresă prin care domnul Chivu ne înştiinţează că ne-a dat în judecată pe procedură. El era supărat de cum a fost schimbat din PPDD, nu e treaba noastră cum a fost schimbat din PPDD, în cel mai rău caz trebuia să dea în judecată PPDD nu pe noi, dar sunt convins că instanţa îşi va spune cuvântul şi sunt convins că în 5-6 zile vom avea o soluţie, iar atunci vom comenta”, a declarat Alin Văcaru.

ATRIBUŢII

Prefectul spune că atribuţiile curente vor fi preluate de secretarul oraşului. „Din punctul meu de vedere, am îndeplinit toate condiţiile legale de a-l suspenda pe domnul Chivu. Dumnealui are dreptul de a contesta şi asta a făcut. Dânsul trebuia să se îndrepte împotriva celor de la PPDD, dar probabil avocaţii l-au învăţat să se îndrepte împotriva Prefecturii, vom vedea ce va decide instanţa. Sunt convins că se va judeca la urgenţă, iar în cinci zile vom avea rezultatul”, a precizat Văcaru.

chivu_laurentiu_primar

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: