Consiliul Judeţean a retras 14 miliarde din banii bolnavilor

Spitalul Județean de Urgență Gorj a rămas fără suma de 14,4 miliarde lei vechi în conturi după ce Direcția de Finanțe Publice i-a imputat acești bani Consiliului Județean. Vasile Stănculete, managerul spitalului din Târgu Jiu, mărturisește că toate structurile din subordinea Consiliului Județean au trebuit să contribuie cu sume de bani către instituția condusă de președintele Ion Călinoiu dar are speranțe că își va recupera acești bani la următoarea rectificare bugetară.

Spitalul de Urgență Târgu Jiu este la ora actuală pe linia de plutire. O spune chiar managerul unității, Vasile Stănculete, după ce acesta a fost forțat de împrejurări să cedeze ai bine de 14 miliarde Consiliului Județean. „Acești bani i-au fost retrași Consiliului Județean în urma unei rectificări bugetare făcute de Direcția de Finanțe Publice. De fapt a fost o sumă mai mare, dar Consiliul Județean a fost cel care a hotărât cât va retrage de la fiecare unitate subordonată în parte. Am ajuns la o înțelegere cu președintele Ion Călinoiu și spitalul a dat 14 miliarde 400 de milioane”, a declarat Vasile Stănculete.

Împrumut

Stănculete consideră suma drept un împrumut și speră că va recupera acești bani la următoarea rectificare bugetară. În caz contrar, spitalul ar avea de suferit. ”Sunt convins că banii nu vor fi pierduți, mai mult, eu îi consider drept un împrumut și am acceptat să îi dau pentru că îi aveam în vistieria spitalului pentru situații de urgență și în urma unor analize am constatat că și dacă îi voi da acești bani tot rămân pe linia de plutire”, a adăugat Vasile Stănculete, managerul spitalului județean.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: